Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan


Uredništvo
25. 4. 2025, 12.54
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

obara
Shutterstock
Domača obara pogreje telo in dušo

Ko se nebo obarva v sivo in dež potrka na okna, je na mizi krožnik tople obare. Te tri slovenske klasike so prava hrana za dušo. 

Telečja obara

Telečja obara je bogata in polna okusa, idealna za dni, ko si želite nekaj toplega in hranilnega. Kuhajte jo počasi, na nizki temperaturi, da le nežno brbota - že samo zvok brbotanja lahko ljubitelje obar prijetno sprosti.

Povezava do recepta - fotografije korak za korakom

telecja obara A
Cveto Sonc / Dober tek
Telečja obara

Kokošja obara

Izraz kurja juhica za dušo ni postal tako znan brez razloga. Kokošja juha deluje pomirjujoče na telo in posledično tudi na dušo. Pravijo, da povrne moči - in v petek pred prvomajskimi počitnicami mariskdo potrebuje dodatno mero vzdržljivosti.

Povezava do recepta - fotografije korak za korakom

Kokošja obara
cv
Kokošja obara

Štajerska kisla juha

Štajerska kisla juha se ne prileže le po prekrokani noči. Ta tradicionalna slovenska obara je več kot primerna tudi za petek.  

Povezava do recepta - fotografije korak za korakom

stajerska kisla juha
urska
stajerska kisla juha
cloud-rain

Trenutno

12 °C

Deževno

sobota, 26. 4

Deževno

9 / 15 °C cloud-rain

nedelja, 27. 4

Deževno

10 / 18 °C cloud-rain

ponedeljek, 28. 4

Delno oblačno

7 / 20 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.