Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečja obara

Slastna enolončnica, ki je enostavna za pripraviti.

Telečja obara

Slastna enolončnica, ki je enostavna za pripraviti.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 600 g teletine (vrat, prsi ali pleče)
  • 3 žlice olja
  • 150 g sesekljane čebule
  • 1 sesekljan strok česna
  • 200 g jušne zelenjave (2 korenčka, peteršiljeva korenina, kos gomolja zelene, por)
  • košček limonove lupine
  • 1 lovorov list
  • majaron
  • 1 žlica moke
  • 2 žlici olja
  • vinski kis ali limonov sok

vodni žličniki

  • sol
  • 100 g moke
  • 1 jajce
  • voda po potrebi

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 600 g teletine (vrat, prsi ali pleče)
  • 3 žlice olja
  • 150 g sesekljane čebule
  • 1 sesekljan strok česna
  • 200 g jušne zelenjave (2 korenčka, peteršiljeva korenina, kos gomolja zelene, por)
  • košček limonove lupine
  • 1 lovorov list
  • majaron
  • 1 žlica moke
  • 2 žlici olja
  • vinski kis ali limonov sok

vodni žličniki

  • sol
  • 100 g moke
  • 1 jajce
  • voda po potrebi

Postopek

1

Meso narežemo na grižljaj velike koščke. Korenje in peteršilj ostrgamo in narežemo na kolobarčke, gomolj zelene olupimo in narežemo na koščke. Beli del pora narežemo na kolobarje. Na maščobi svetlo rumeno prepražimo čebulo, dodamo meso in pražimo, da meso zakrkne. Priložimo narezano jušno zelenjavo, lovorov list, majaron, limonino lupino in malo solimo, zalijemo z vodo ali juho in skuhamo do mehkega.

recipe_image.jpg
2

V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo moko in pripravimo svetlo prežganje. Dodamo sesekljan česen, ko le ta zadiši, prežganje vlijemo v vrelo obaro. Dobro premešamo in kuhamo še 5 minut. Obaro po potrebi dosolimo in jo okisamo z vinskim kisom ali limoninim sokom.

recipe_image.jpg
3

Medtem ko se telečja obara kuha, naredimo vodne žličnike. Moko zmešamo z jajcem, solimo in dolijemo toliko vode, da dobimo gostejše testo. Stresemo ga na pomokano kuhinjsko desko in z nožem narežemo žličnike v obaro. Kuhamo jih približno 5 minut.

recipe_image.jpg

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.