Domače in preprosto: šmorn z bezgovimi cvetovi
Izkoristite sezono bezga in pripravite preproste sladice, ki navdušijo z nežno aromo in domačnostjo. Hitri recepti z bezgovimi cvetovi v teh dneh pridejo prav: šmorn, piškoti, čežana in panakota.

So tudi vaši spomini na otroštvo prepleteni s cvetočim bezgovim grmovjem, ki tako zelo omamno diši, ko ga nabiraš? Še bolj pa diši, ko ga mama pomoči v maso za palačinke in ocvrtega bogato posipa s sladkorjem v prahu.
Dobra stara klasika: ocvrti bezgovi cvetovi
Bezgove cvetove lahko pomočite v testo za palačinke in ocvrete. Da pa bo testo bolj rahlo in hrustljavo, pripavite maso po spodnjem receptu - v njej je ob moki tudi koruzni škrob (kot v japonski tempuri), pecilni prašek in mineralna voda.
Cesarski praženec (šmorn) z bezgovimi cvetovi
Če bi se cesarji sladkali spomladi, bi bil cesarski praženec bezgov. Verjetno je to najpreprostejši recept z bezgovimi cvetovi - potrebujete le jajca, moko in mleko, po želji še sol in med, pa bezgov0 cvetje, seveda.
PREBERITE TUDI:
Nekaj polnovrednega: bezgovi keksi
Te simpatične piškote pripravite iz polnozrnate ali ržene moke. Vse sestavine zmešate v testo, spečete v pekaču in tik pred koncem peke izrežete marjetice.

Bezgova čežana
Če pomladne jagode malce pokuhamo, vanje vmešamo osmukane bezgove cvetove in dobro pretlačimo, dobimo dišečo bezgovo čežano, ki je odlična spremljava številnim sladicam - tudi bezgovemu šmornu ali ocvrtim bezgovim cvetovom. Mi smo jo pospremili s skutnimi kroglicami in tako ustvarili okusno in zdravo sladko malico.
Namakanje bezgovih cvetov za sladice
Če želite izlužiti čim več okusa in arome bezgovih cvetov, jih potopite v smetano in nežno segrevajte pri nizki temperaturi. S tako aromatizirano smetano lahko pripravite krasno bezgovo panakoto.
Bezgova panakota je čudovito lahka kremasta sladica
Bezgova panakota z jagodami in maslenim drobljencem
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se