To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Če želite pripraviti zares odlično cezarjevo solato, je tu nekaj ključnih nasvetov, ki bodo vašo solato naredili tako dobro, da bodo vsi spraševali za recept.
Piščanec naj bo mariniran
Piščančje meso je najboljše, kadar ga na hitro mariniramo. Pomembno je, da je marinada zmerna. Do 30 minut je več kot dovolj, saj daljše mariniranje začne meso "kuhati", zaradi česar lahko postane kašasto.
Za dodatno hrustljavost in globlji okus priporočamo uporabo mesa s kožo. Če kupite piščančje prsi s kostjo in kožo, jih pred peko izkostite, kožo pa ohranite. Iz nje lahko spečete okusne piščančje ocvirke, ki solato obogatijo z dodatno teksturo.

Če uporabljate fileje brez kože, si lahko kožo "sposodite" z beder – njihovo meso uporabite drugič, koža pa naj ne gre v nič.
Piščanca vedno dobro zapecite. Ne le zaradi barve, temveč tudi zato, ker zapečena skorjica doda dimast, bogat priokus, ki se odlično ujema z drugimi elementi solate.
Preliv je ključ do ravnovesja
Dober cezarjev preliv je aromatičen, kremast in uravnotežen. Osnovo pogosto predstavlja emulzija iz rumenjaka, a čudovito preprosto alternativo ponuja kakovostna majoneza, ki zagotovi pravo konsistenco.

Preliv mora biti prilagojen našemu okusu, zato ga vedno poskusimo in prilagodimo. Po potrebi dodamo še kakšen vložen inčun za slanost ali več limonovega soka za kislost, da dosežemo popolno ravnotežje.
Parmezan uporabimo na dva načina: drobno naribanega vmešamo v preliv, lističe parmezana pa dodamo v solato, da sir v jedi pride bolj do izraza.
Krutoni za hrustljavo teksturo
Za odlične krutone kruha ne režemo, temveč ga natrgamo. Grobi robovi se med peko bolj hrustljavo zapečejo.
Poseben trik? Krutone popečemo s sirom, kar jim doda dodatno plast okusa in prijetno hrustljavo skorjico.

Solate ne pripravljajte vnaprej
Solato vedno sestavimo tik pred postrežbo. Če jo pripravimo prehitro, bodo listi izgubili hrustljavost, kruhki bodo postali mehki, preliv pa se bo pomešal z odvečno vlago.
Zato lahko vse sestavine pripravimo vnaprej: piščanca spečemo, preliv zmešamo, krutone popečemo in solato operemo ter osušimo, a končno zmešamo šele zadnji trenutek.
Posebni dodatki za tiste, ki radi ustvarjajo
Čeprav smo tokrat ostali zvesti izvirniku, si cezarjeva solata v resnici dopušča nekaj svobode. Lahko dodamo avokado, za bolj kremast in svež kontrast, ali koščke hrustljave slanine, ki bodo navdušili ljubitelje bogatejših okusov.
Za vas pa smo pripravili tudi recept za popolno cezarjevo solato.
Cezarjevo solato lahko naredimo zelo na hitro. Lahko pa si vzamemo čas in sestavimo popolno cezarjevo solato. Ključ je v detajlih in ko jih obvladate, vas čaka resnično izjemen rezultat.
Popolna cezarjeva solata
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se