Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prehrana

njena · Bolezni

Morda tega ne veste, a ta živila lahko sprožijo glavobol

Če trpite za pogostimi migrenami ali glavoboli, verjetno že poznate vzroke, ki jih dodatno pospešijo. Glavobole lahko povzroča veliko faktorjev in ne boste verjeli, med njimi je lahko tudi prehrana, tudi takšna, ki splošno velja za zdravo.

K.K.
29. 9. 2024, 14.00

Hrana za zdravo nožnico

Smo to, kar jemo, pravi rek. Hrana, ki jo uživamo, se namreč precej jasno odraža na našem telesu. Noben del našega telesa ni imun na to, kar zaužijemo, tudi naša nožnica ne. Pravo ravnovesje mikroflore, ki zagotavlja zdravo nožnico, je tako najlažje doseči – in porušiti – ravno s hrano.

Lea Pufek
22. 9. 2024, 14.00
njena · Zdravje

Imate preveč maščobe na trebuhu?

Če se vam z leti na predelu trebuha nabere preveč maščobe, lahko to zelo negativno vpliva na vaše zdravje in počutje. Zakaj je pomembno, da ob tem še posebej pazite na zdravje svojih jeter?

Revija Liza Maja
21. 9. 2024, 15.00
novi-tednik · Zdravje

Po informacije v bolnišnico in zdravstveni dom

V Splošni bolnišnici Celje in Zdravstvenem domu Celje so se tudi letos pridružili aktivnostim Zveze organizacij pacientov Slovenije in v sodelovanju z njimi in društvi pacientov pripravili Dan odprtih vrat, ki bo v torek, 17. septembra. (SŠol, foto: Andraž Purg)

Novi Tednik
16. 9. 2024, 05.44
novi-tednik · Bolezni

»Vsaka stvar, ki jo daš, se ti petkrat povrne«

Ob prihodu na Sladko Goro naju je s fotografom Majda nasmejano pričakala pri tamkajšnjem gasilskem domu in naju popeljala do družinske zidanice nedaleč stran. Tam je družina zaradi požara, v katerem ji je leta 2019 v celoti pogorela hiša, eno leto tudi začasno živela. Pogled iz zidanice, ki jo v prihodnosti nameravajo oddajati tudi turistom, sega na celotno naselje, ki je Majdi kot predsednici tamkajšnjega turističnega društva še posebej pri srcu. In še preden smo začeli snemati pogovor, se je na veliki mizi nad vinogradi znašlo vse od sveže pečenega brezglutenskega kruha do sladkogorskih salam in domačih paradižnikov, manjkali nista niti dve vrsti toplega domačega brezglutenskega zavitka. »Iz brezglutenske moke se danes lahko naredi marsikaj,« pove Majda, ki že vrsto let izobražuje o celiakiji ter že deseto leto predano predseduje celjski podružnici Slovenskega društva za celiakijo.

Sintija Jurič
8. 9. 2024, 02.43

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.