Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuharski nasveti

Zmehcano-maslo_558x620_acf_cropped.jpg

Zmehčano maslo

V: V vaših receptih za slaščice velikokrat piše, da potrebujemo maslo, zmehčano na sobno temperaturo. Pogosto se mi zgodi, da maslo pozabim dati pravočasno iz hladilnika in sem ga tako primorana kar najhitreje stopiti. Vendar se mi na štedilniku ali v mikrovalovni pečici stopi preveč in postane tekoče ...

uredništvo
23. 3. 2020
nasveti-za-peko-piskotov_558x620_acf_cropped.jpg

Nasveti za peko piškotov

V: Letos bom za praznike pekla piškote. Ker z njimi nimam veliko izkušenj, vas prosim za nekaj nasvetov, na kaj moram paziti, da bodo zagotovo uspeli.

Eva Lunc
28. 11. 2019
limete_558x620_acf_cropped.jpg

Limete

V: Pomagajte mi, limete me spravljajo ob pamet – iz njih pogosto komaj uspem iztisniti kakšno kapljo soka. Ali gre preprosto za to, da so limete manj sočne kot drugi agrumi ali pa je težava kje drugje?

Eva Lunc
28. 6. 2019
prazenje-oresckov_558x620_acf_cropped.jpg

Praženje oreščkov

V: Kadar pražim oreščke, jih pogosto zažgem – prav hitro so črni in grenkljati. Kako naj ravnam, da bi se enakomerno zlato popražili?

Eva Lunc
28. 6. 2019
kuhano-maslo_558x620_acf_cropped.jpg

Kuhano maslo

V: V receptih včasih zasledim kuhano maslo. Ali ga lahko pripravim sam in kako?

Eva Lunc
21. 3. 2019
zakaj-sirova-torta-razpoka_558x620_acf_cropped.jpg

Zakaj sirova torta razpoka

V: Zelo radi imamo sirove torte, imam pa težavo, ki je ne znam rešiti – torta se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka. Še vedno je dobra, ni pa zelo lepa. Ali mi lahko svetujete, kako se lahko izognem upadli sredini in razpokam?

Eva Lunc
21. 3. 2019
susenje-solate_558x620_acf_cropped.jpg

Sušenje solate

V: V zadnjem času sem videla po trgovinah veliko pripomočkov za sušenje solate, največkrat nekakšne plastične posode. Sprašujem se, ali je modro kupiti tako posodo in zakaj je koristna.

Tadeja Jelen
26. 10. 2018
zakaj-je-sladoled-zrnat_558x620_acf_cropped.jpg

Zakaj je sladoled zrnat

V: Lotila sem se priprave domačega sladoleda, pa se mi je zalomilo. Res sem nekoliko improvizirala in na koncu dobila preveč leden in zrnat sladoled. Kako naj to preprečim?

Urška Petelin
12. 9. 2018
kuhanje-s-cokolado_558x620_acf_cropped.jpg

Kuhanje s čokolado

V: V receptih za slaščice opažam, da je med sestavinami nekaterih receptov navedena čokolada z določenim deležem kakava, v drugih pa piše le, da potrebujemo temno čokolado. Zanima me, zakaj te razlike in ali lahko temno čokolado nadomestim z manj grenko?

Eva Lunc
5. 9. 2018
zamrzovanje-sadja-in-zelenjave_558x620_acf_cropped.jpg

Zamrzovanje sadja in zelenjave

V: V tem času je na vrtu obilo sadja in zelenjave, več, kot ju lahko pojemo. Najraje bi pridelke zamrznila, zato lepo prosim za nasvet, kako naj jih pripravim za zamrzovanje – naj zamrznem surove, jih blanširam ali priporočate še kaj drugega?

Eva Lunc
5. 9. 2018
precvrsta-marmelada_558x620_acf_cropped.jpg

Prečvrsta marmelada

V: Skuhala sem marmelado iz mešanega sadja in jo vložila v kozarčke, vendar je zelo čvrsta. Kaj bi lahko bi razlog za to? In kako jo lahko razredčim, da bo lepo mazljiva?

Eva Lunc
5. 9. 2018
chilli-650004_1920_558x620_acf_cropped.jpg

Semena čilija

V: V receptih je pogosto zapisano, da je čiliju treba odstraniti semena. Zakaj je to potrebno?

Eva Lunc
5. 9. 2018
kako-shraniti-orehe_558x620_acf_cropped.jpg

Kako shraniti orehe

V: Začenja se sezona pobiranja in shranjevanja orehov. Zanima me, kako jih shraniti, da ne bodo takoj postali žarki in jih bom lahko v kuhinji čim dlje uporabljala.

uredništvo
28. 8. 2018

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.