Kulinarika / stran 8
Sedem krepkih jedi brez mesa, ki vas pogrejejo v jesenskih dneh
Odkrijte najboljše ideje za brezmesne jedi, ki so nasitne, aromatične in popolne za jesen.
Chowder – krepka zimska juha, ki pogreje
Chowder je krepka, kremasta juha. V njej je poleg krompirja in zelenjave še kakšen košček slanine, rib ali drugih morskih dobrot (školjke, rakci).
Sobotni recept: Piščančje prsi s pršutom, jabolki in šalotko
Prinašamo vam jed, ki jo lahko pripravite za nedeljsko kosilo.
Jabolčna pita za dva – sladko razvajanje Tine Marinšek
Tina Marinšek je z nami je delila njej izredno ljubo sadno različico pite, ki si jo občasno pripravi kar za večerjo. Pita je lahko pripravljena v dobri uri.
Čarobni kolač iz ene mase, ki se med peko sam loči v 5 slojev
Če obstaja sladica, ki v kuhinji vedno poskrbi za »vau« učinek, je to čarobni kolač. Iz ene same mase se med peko oblikuje kar pet popolnih slojev.
Kot nekoč za babičino mizo: mlečni riž
Mlečni riž nas že s svojo nežno aromo popelje v otroštvo. Spomni nas na babičino kuhinjo, v kateri je čas tekel počasneje in kjer nikoli ni zmanjkalo kakava za posip.
Pripravite si fino zimsko kosilo iz enega pekača
Pečenice, koleraba in jabolka iz enega pekača so prava zimska poslastica, h kateri se boste radi vračali.
Klementine in mandarine: katere so bolj sladke?
Mandarine in klementine so v zimskih dneh nepogrešljive. A čeprav sta si sadeža na videz podobna, skrivata različne okuse, lastnosti in kulinarični potencial.
Iskanja je konec: to je najboljši recept za razpokančke
Razpokančki so piškoti, ki so se krepko zasidrali med klasikami praznične peke. Ko poskusimo enega, se kar težko ustavimo.
Parmezan pod drobnogledom: razlike med parmigiano reggiano in grano padano
Dva najbolj znana italijanska trda sira, ki ju kar povprek označujemo za parmezan, se v resnici precej razlikujeta.
Maksi vodič po kulinaričnem Adventu v Zagrebu
Advent v Zagrebu bo znova čudovit in nedvomno množično obiskan. Izjemno pestra bo tudi ponudba hrane in pijače. Kaj morate poskusiti letos?
Piškoti, ki so jih včasih pekli vsi, danes pa so prava redkost
Ko maslo še ni bilo tako dostopno, so gospodinje tudi za peko piškotov tradicionalno uporabljale svinjsko mast. Jasno je, da so se kar topili v ustih.
Top 5 sladic v kozarčkih za praznična druženja
Okronajte praznično druženje z odlično sladico v kozarčkih. Izbrali smo pet čudovitih sladic za vsak okus, ki jih pripravimo brez čakanja, da se sprosti prostor v pečici.
Mini trik za okusnejši česen
Ob sekljanju česna se sproži kemična reakcija, ki jo zavohamo že z razdalje. Z drobnim trikom bo aroma česna še intenzivnejša, a bolj zaokrožena in bogatejša.
Kakšen je pravi recept za ljubljanski zrezek? Odgovor ni tako preprost
Nadevan in ocvrt zrezek je nekoč bil stalnica ljubljanskih gostiln, danes pa ga redko opazimo. Če ga pogrešate, imamo odličen recept za domačo rabo.
Recepti, zaradi katerih boste spremenili mnenje o rdeči pesi
Rdeče pese se drži slab sloves, saj smo predolgo jedli samo vloženo v kis. Pogosto spregledana sestavina skriva izjemen potencial za pripravo slanih in sladkih jedi.
Res enostavne proteinske palačinke za po treningu
Dodajanje beljakovin je zadnje čase v trendu. Preverite, komu koristijo in kako jih dodati.
Siti in zelo zadovoljni za manj kot 5 evrov
Krompirjeva tortilja je dokaz, da lahko iz skromnih sestavin nastane jed, ki prepriča z bogatim okusom in vsestranskostjo.
Preprost trik, s katerim boste granatno jabolko izluščili brez madežev
Preizkusili smo tri načine, kako izluščiti sočna semena granatnega jabolka, in odkrili najbolj učinkovitega.
Ocenjevanje sort: Kateri krompir je najboljši za tenstan krompir? Mi vemo.
Ni vseeno, kateri krompir uporabimo za praženje. In kateri je najboljši?