Kulinarika / stran 6
Ocvirki po receptu stare mame
Nobeni kupljeni ocvirki niso tako dobri kot tisti pravi domači, kot so jih pripravljali stare mame.
Retro prigrizek za sproščena praznična druženja
Se spomnite fondijev? Nekoč smo v njih videli višek prefinjenosti, nato pa se je na setih začel počasi nabirati prah. Čas je, da jim vrnemo nekdanjo slavo.
Sobotni recept: Prosena juha z gobami
Ta teden prinašamo recept za jed, ki vas bo v hladnih dneh pogrela.
Jakob Pintar: Eden najbolj nadobudnih chefov pri nas
Chef Jakob Pintar kulinarike ne jemlje za poklic, temveč kot način življenja. Znan je po nenavadnih in nekoliko provokativnih krožnikih.
Šarklji, ki bodo letos polepšali praznično omizje
Šarkelj je simbol sladkega pričakovanja, ki napolnjuje praznični čas. Značilna oblika, bogata aroma in nešteto različic ga postavljajo v sam vrh zimskih klasik.
Popolna pečenka Wellington: klasika, ki vedno navduši
Pečenka Wellington, ena najbolj slavnih in slavnostnih jedi, je lahko pravi izziv. A ne, če se je lotite oboroženi z našimi nasveti.
Tri manj znane jedi, v katerih kislo zelje zares zasije
Kislo zelje je nepogrešljiv del zimskih jedilnikov. Poln okus, blagodejni učinki, hranilnost in vsestranskost prepričajo tudi v manj znanih receptih.
Nedeljsko kosilo za vse okuse
Za nedeljsko kosilo je dober kos govedine vedno zmagovalna izbira — še posebej, ko ga spremlja čebulna omaka in dve raznoliki barviti prilogi.
Preprosta jed s čarobnim učinkom
V hladnejšem delu leta še posebno teknejo tople, udobne jedi, ki nas pobožajo s prijetnimi aromami in nam pričarajo posebno vzdušje.
Anini sladki recepti: Miklavž si bo prste obliznil!
Ljubezen drug drugemu izkažejo tudi z Miklavževimi sladkostmi. Na njihovi mizi so takrat domači piškoti skalce, čupavci, pa tudi tradicionalni parkeljni iz testa.
Hitra sladica za praznike, ki bo navdušila vse
Hitro pripravljeni, neverjetno hrustljavi in napolnjeni s čokoladnim namazom. Ti praznični listnati možički so odlična ideja za decembrsko sladkanje.
Od krušne peči do zimskih sejmov: spoznajte alzaško plamenjačo
Alzaška plamenjača je dišeča in hrustljava specialiteta iz okolice Strasbourga, ki v teh dneh navdušuje jedce na prazničnih sejmih.
10 prigrizkov za nepozabna praznična druženja
Prijatelji, dobra volja in slastni domači prigrizki so popoln recept za praznična druženja.
Bogata temna omaka, ki bo popolna za praznične jedi
Demi-glace je globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato je recept dobro vedno imeti pri roki.
Viralna juha, ki so jo kuhale že naše prababice
Če želimo biti lepi, zdravi in jesti okusne jedi, moramo na zalogi vedno imeti kostno juho. Poznale so jo že naše prababice, nanjo pa prisegajo tudi vrhunski chefi.
Cene mišk na prazničnih sejmih in koliko bi jih za ta denar pripravili doma
Miške ali fritule so ena najbolj priljubljenih slaščic s prazničnih sejmov. A ker so cene zanje poskočile v nebo, smo se raje lotili kar domače priprave.
Jaffa sladice, kot jih še ne poznate
Nekoč smo pripravljali jaffa pecivo, danes pa klasični duet čokolade in citrusov raje združujemo v trendne kozarčke in sočne narastke.
Tradicionalna mineštra, ki še posebno tekne pozimi
Pašta fižol je ena najbolj razširjenih jedi v Italiji, na območju slovenskega Primorja in Istre, pa tudi čez mejo sega, vse do Kvarnerja in Dalmacije. Kako ga pripraviti?
Postanite mojstri peke piškotov
Peka večine piškotov ni zahtevna, a dobro je poznati nekaj trikov, ki jih v receptih praviloma ni najti. Iz arhiva smo izbrskali naslednje nasvete.
Ste sladkosnedi? To so sladice, ki praznike naredijo nepozabne
Loackerjeve dobrote, od napolitank do pralin, že 100 let prinašajo poln okus, naravne sestavine in praznično toplino v vsak grižljaj.