
Kulinarika / stran 6

Zdaj je čas za zimsko shrambo: vse o vlaganju zelenjave
Vsi ponosni lastniki vrtov, na katerih zrase toliko zelenjave, da je sproti nikakor ne uspejo pojesti, na vrhuncu poletja svoje kuhinje spremenijo v pravo malo proizvodnjo konzerviranih živil.

Priljubljena jed iz planinskih koč: žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Spremljajo številne tradicionalne jedi in so obvezna planinska malica. Pripravimo jih skupaj.

Rože na krožniku? Zakaj pa ne
Obarvajte si dan in počutje z različnimi barvami na krožniku, ki vam bodo dokazano izboljšale počutje.

Popolno poširano jajce? S tem trikom vam bo vedno uspelo
Marsikomu se zdi poširanje jajc silno zahtevno, a če sledimo nekaj preprostim nasvetom lahko z nekaj vaje zlahka dosežemo popolno poširano jajce.

Kako preprosto in pravilno razkosati piščanca
Če ste se že kdaj spogledovali z nakupom celega piščanca v trgovini, a ste se ustrašili razkosavanja, smo za vas pripravili hiter in preprost vodič.

Beljakovinska sladica, ki deli mnenja: puding iz trdo kuhanih jajc
Ta beljakovinska sladica ima eno nenavadno sestavino, ki je običajno v puding ne bi vključili.

Kaj bo danes za kosilo? Tole odlično jed smo izbrali za vas
Dovolite nam, da vam tu in tam pomagamo razrešiti večno dilemo – kaj bo za kosilo. Izbrali smo odlično kosilo s piščancem, pripravljeno v manj kot 45 minutah.

Kremšnitina sestrična? Spoznajte mille-feuille ali tisočlistno rezino
So Francozi nesporni prvaki v slaščičarstvu? Ko se mille-feuille ali tisočlistna rezina v ustih zdrobi v tisoče maslenih konfetov, se nam že zdi tako.

Popolna slaščičarska krema
Slaščičarska krema (francosko crème patissière) je ena od osnov, brez katerih pri pripravi kremnih slaščic ne gre (če ne iščemo bližnjic s kupljenimi kremami).

Jure Kirbiš in njegova svinjina po mongolsko
Jure Kirbiš, finalist letošnjega Masterchefa, nas je med tekmovanjem navdušil s številnimi krožniki. Se še spomnite, kako sodniki niso mogli prehvaliti njegove svinjine po mongolsko?

Prve lisičke so tu: to je naših top 5 receptov
Lisičke niso le ene najbolj priljubljenih gob pri nas, so tudi ene najbolj prepoznavnih – lisičke si namreč upamo nabrati in pripraviti tudi gobarji začetniki.

Nenadna ohladitev: svetovni dan sladoleda je tukaj!
Vsako tretjo nedeljo v juliju praznujemo svetovni dan sladoleda. Edino sprejemljivo je, da si prvo kepico privoščimo za zajtrk, drugi dve za malico in tako dalje.

Listnato testo – le za najbolj potrpežljive
Listnato testo nas v trgovinah čaka v zavojčkih vseh velikosti in oblik, le čemu bi se trudili sami? Mojstri prav dobro vedo, čemu. Naučite se pripraviti domače listnato testo tudi vi.

To je tisti pravi recept za zmago v Wimbeldonu
Iga Swiatek, poljska teniška zvezdnica, ki je nedavno slavila na prestižnem turnirju v Wimbeldonu, zasluge za zmago pripisuje testeninam z jagodami.

Kako se izognemo razmočeni pici
Bralka se sooča s težavo, ki pesti številne domače picopeke: "Pogosto je nadev precej moker in se celo naredijo lužice, ki so zoprne pa še testo razmočijo. Kaj delamo narobe?"

Kako zmanjšati količino odpadne embalaže v kuhinji
V vsakem gospodinjstvu se hitro nabere preveč odpadkov. Kuhanje in nakupovanje prinašata množico embalaže, zavrženih sestavin in nepotrebne plastike.

Sobotni recept: Topla solata s piščancem
Stročji fižol najdemo že na vrtu, zato vam ponujamo recept s to sestavino.

Hitro in sočno: recept za ekspresne štrudelj rezine
Tele ekspresne štrudelj rezine po receptu Ane Žontar Kristanc so idealna rešitev za tiste trenutke, ko si na hitro zaželimo nekaj prav sladkega, zato pa sočnega in povrhu vsega izredno nezahtevnega za pripravo.

Bazilika drugače: 3 novi načini uporabe priljubljenega poletnega zelišča
Edino pravilno je, da vrh poletja zadiši po baziliki. Preverite naše predloge za rabo bazilike, kot je še ne poznate.

Festival Ekofejst: Ko zelišča in domišljija ustvarita kulinarične čudeže
Ekofejst nas je navdušil z uporabnimi nasveti in odlično domačo kulinariko. Te preproste in okusne recepte preprosto moramo deliti z vami.