Kulinarika / stran 33
Top 5: Ocvrti lignji in druge morske jedi na hitro
Morsko ni nujno zapleteno. Nekatere najboljše 'fast food' jedi so morske. Pomislite le na 'fish&chips' in ocvrte lignje. Ali pa na katerega od naslednjih predlogov.
Ljubljanska picerija med najboljšimi 30 v Evropi
Pop’s Pizza iz Ljubljane je znova med najboljšimi na svetu. Kaj je skrivnost njihove popolne napolitanske pice?
Pozabite na aperol, to je napitek tega poletja
V zadnjem času ste zagotovo že zasledili besedo seltzer – morda v oglasih, morda v najljubšem baru. Okoli te pijače kroži kar nekaj napačnih predstav: da je to nekakšna različica piva, da gre za gazirano vodko, in še bi lahko naštevali.
Popolna sladica za poletno druženje: rustikalna breskova pita
Vrh poletja ne sme miniti brez uživanja v sočnih breskvah. Le pet pa jih bomo prihranili za slastno breskovo pito, ki bo očarala goste z okusom in videzom.
3 poletne vegi večerje, ki jih boste oboževali
Za lahkoten konec dneva si privoščite brezmesne jedi, ki bodo navdušile tudi zaprisežene mesojedce.
Poceni meso božanskega okusa: pripravite goveje ličnice kot Gordon Ramsay
Svetovno znani chef Gordon Ramsay deli trike, kako pripraviti goveje ličnice, da bodo sočne in okusne kot v restavraciji.
Vrhunski chef o tem, da nove generacije toksične kulture ne prenašajo
Chef, ki je komaj tri mesece po odprtju svoje restavracije je prejel eno Michelinovo zvezdico, danes – samo dve leti zatem – pa se lahko pohvali že z dvema!
Zdaj je čas za zimsko shrambo: vse o vlaganju zelenjave
Vsi ponosni lastniki vrtov, na katerih zrase toliko zelenjave, da je sproti nikakor ne uspejo pojesti, na vrhuncu poletja svoje kuhinje spremenijo v pravo malo proizvodnjo konzerviranih živil.
Rože na krožniku? Zakaj pa ne
Obarvajte si dan in počutje z različnimi barvami na krožniku, ki vam bodo dokazano izboljšale počutje.
Popolno poširano jajce? S tem trikom vam bo vedno uspelo
Marsikomu se zdi poširanje jajc silno zahtevno, a če sledimo nekaj preprostim nasvetom lahko z nekaj vaje zlahka dosežemo popolno poširano jajce.
Kako preprosto in pravilno razkosati piščanca
Če ste se že kdaj spogledovali z nakupom celega piščanca v trgovini, a ste se ustrašili razkosavanja, smo za vas pripravili hiter in preprost vodič.
Beljakovinska sladica, ki deli mnenja: puding iz trdo kuhanih jajc
Ta beljakovinska sladica ima eno nenavadno sestavino, ki je običajno v puding ne bi vključili.
Kremšnitina sestrična? Spoznajte mille-feuille ali tisočlistno rezino
So Francozi nesporni prvaki v slaščičarstvu? Ko se mille-feuille ali tisočlistna rezina v ustih zdrobi v tisoče maslenih konfetov, se nam že zdi tako.
Popolna slaščičarska krema
Slaščičarska krema (francosko crème patissière) je ena od osnov, brez katerih pri pripravi kremnih slaščic ne gre (če ne iščemo bližnjic s kupljenimi kremami).
Jure Kirbiš in njegova svinjina po mongolsko
Jure Kirbiš, finalist letošnjega Masterchefa, nas je med tekmovanjem navdušil s številnimi krožniki. Se še spomnite, kako sodniki niso mogli prehvaliti njegove svinjine po mongolsko?
Prve lisičke so tu: to je naših top 5 receptov
Lisičke niso le ene najbolj priljubljenih gob pri nas, so tudi ene najbolj prepoznavnih – lisičke si namreč upamo nabrati in pripraviti tudi gobarji začetniki.
Nenadna ohladitev: svetovni dan sladoleda je tukaj!
Vsako tretjo nedeljo v juliju praznujemo svetovni dan sladoleda. Edino sprejemljivo je, da si prvo kepico privoščimo za zajtrk, drugi dve za malico in tako dalje.
Listnato testo – le za najbolj potrpežljive
Listnato testo nas v trgovinah čaka v zavojčkih vseh velikosti in oblik, le čemu bi se trudili sami? Mojstri prav dobro vedo, čemu. Naučite se pripraviti domače listnato testo tudi vi.
To je tisti pravi recept za zmago v Wimbeldonu
Iga Swiatek, poljska teniška zvezdnica, ki je nedavno slavila na prestižnem turnirju v Wimbeldonu, zasluge za zmago pripisuje testeninam z jagodami.
Kako se izognemo razmočeni pici
Bralka se sooča s težavo, ki pesti številne domače picopeke: "Pogosto je nadev precej moker in se celo naredijo lužice, ki so zoprne pa še testo razmočijo. Kaj delamo narobe?"