© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 33

_zivila__1_.jpg

Kukenbergerjevi slani štruklji nagrajeni

Inštitut za nutricionistiko je danes podelil nagrade za najbolj inovativna živila leta 2025 (posnetek na voljo spodaj pod tekstom). Prejelo jih je osem podjetij za deset izdelkov, med njimi je več vrst testenin in mlečnih izdelkov, pa tudi predpripravljeni obroki, namazi in kruh. Posebno nagrado za inovativnost v skupini slovenskih tradicionalnih jedi je prejela Ekološka kmetija Kukenberger za slane štruklje.

M. K.; STA
5. 2. 2025, 13.30
Butan plin piknik 2022-119.jpg
Kulinarika · Oglas

Zelena jeklenka vedno nagrajuje

Tako v profesionalnih kuhinjah kot gospodinjstvih še zmeraj prisegajo na kuhanje s plinom, saj imajo tako večji nadzor nad temperaturo, hitrejši odziv štedilnika, da lahko s tem dosegajo idealno temperaturo pri pripravi hrane, pa še čiščenje je enostavno.

5. 2. 2025, 11.03
shutterstock_2090493244_1115x560_acf_cropped.jpg

To vas je vedno zanimalo o kvasu

Ne glede na to, ali se s kvasom šele spoznavate ali pa je že vaš dober prijatelj - o tej čarobni sestavini se vedno lahko naučite še kaj. Tu so štiri vprašanja in odgovori, ki vas bodo presenetili.

Barbara Slivnik
3. 2. 2025
1738231437_ek_nova_klet_1.jpg

V kleti 2.000 starih opek, ki so jih nabrali po terenu

Društvo vinogradnikov in sadjarjev Haloze ima novo pridobitev. Pri Sveti Ani v Velikem Vrhu so lani uredili vinsko klet, ki predstavlja pomemben korak za razvoj njihove dejavnosti. Klet so uredili v objektu župnišča, kjer so iz štirih manjših sobic ustvarili en večji prostor, namenjen degustacijam, izobraževanjem in raznim srečanjem.

Estera Korošec
1. 2. 2025, 10.03

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.