Domači prijatelj z datlji: piškoti, ki očarajo z bogato teksturo
Praznični decembrski dnevi dobijo svoj pravi čar šele ob domači peki. Pri nas se tradicionalno na mizi znajde tudi domači prijatelj.
Tekst: SARA LIPOVŠEK
Recept, ki me je navdušil, sem našla v knjigi Pravica do sladkega avtorjev Ane Srovin Coralli in Fernanda Alonsa Tuera, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi. Piškoti so polnega okusa, oplemeniteni z oreščki, ravno prav veliki, najbolj pa očarajo datlji s svojo teksturo, bogato kot maslena krema, ki se čudovito zlijejo z drugimi sestavinami.
Potrebujemo le še topel čaj in že lahko vanj pomakamo piškote.
Sestavine (za približno 40 majhnih piškotov)
- 50 g mandljev (lahko zamenjamo z lešniki)
- 70 g datljev
- 2 jajci
- 80 g rjavega sladkorja
- 200–220 g bele pšenične ali pirine moke
- ščepec cimeta
- limonova lupinica
Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 48, 2. december 2025.
Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se