© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Domači prijatelj z datlji: piškoti, ki očarajo z bogato teksturo


Uredništvo
8. 12. 2025, 07.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Praznični decembrski dnevi dobijo svoj pravi čar šele ob domači peki. Pri nas se tradicionalno na mizi znajde tudi domači prijatelj.

Domači prijatelj z datlji
Srovin Ana
Domači prijatelj z datlji

Tekst: SARA LIPOVŠEK

Recept, ki me je navdušil, sem našla v knjigi Pravica do sladkega avtorjev Ane Srovin Coralli in Fernanda Alonsa Tuera, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi. Piškoti so polnega okusa, oplemeniteni z oreščki, ravno prav veliki, najbolj pa očarajo datlji s svojo teksturo, bogato kot maslena krema, ki se čudovito zlijejo z drugimi sestavinami.

Potrebujemo le še topel čaj in že lahko vanj pomakamo piškote.

Preberite še

Sestavine (za približno 40 majhnih piškotov)

  • 50 g mandljev (lahko zamenjamo z lešniki)
  • 70 g datljev
  • 2 jajci
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 200–220 g bele pšenične ali pirine moke
  • ščepec cimeta
  • limonova lupinica

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 48, 2. december 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.

ustvarjanje.jpg
revija Jana
Butična izdaja revije Jana je že na prodajnih mestih!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.