Sobotni recept: Prosena juha z gobami
Ta teden prinašamo recept za jed, ki vas bo v hladnih dneh pogrela.
Sestavine za 4 osebe:
80 g prosa
sol
120 g masla
150 g gomoljne zelene
150 g peteršiljeve korenine
150 g korenja
1 čebula
4 stroki česna
liter zelenjavne juhe
poper
200 ml smetane za kuhanje
80 g zamrznjenih gob
8 vejic svežega majarona
Priprava:
Proso skuhajte v vreli slani vodi in odcedite. V kozici segrejte 70 g masla in na njem popražite na kocke zrezano zelenjavo. Po osmih minutah dodajte sesekljano čebulo in na rezine zrezani česen ter vse skupaj pražite še tri minute. Prilijte juho, začinite s soljo in poprom ter pustite, da lahno vre pol ure. Iz juhe vzemite četrtino zelenjave in jo odstranite, dodajte pa tri četrtine kuhanega prosa. Juho pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte smetano in vse skupaj pokuhajte. V ponvi na preostalem maslu popražite sesekljane gobe in jih s preostalo zelenjavo in prosom stresite v juho. Okrasite jo s svežim majaronom in postrezite s svežim kruhom.
E-novice · Pomurje
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se