Božična večerja, ki jo pripravite v eni uri
Odkrijte nove ideje za božično večerjo, ki bo navdušila vse okuse. Priprava traja manj kot eno uro, efekt pa bo čaroben.
Božični večeri so čas toplih pogovorov, smeha, dobre hrane in družinskega druženja, a pogosto tudi trenutki, ko v naglici usklajujemo kuhanje, okraševanje in pripravo mize. Letos si lahko ta del precej olajšate. Z nekaj preprostimi triki, pravočasno organizacijo in premišljenimi dekorativnimi poudarki lahko ustvarite nepozabno praznično vzdušje. Hrustljav piščanec ali puran bo pripravljen v manj kot eni uri, skrbno izbrani okrasni detajli na mizi pa bodo poskrbeli za tisti pravi božični "wow efekt". Rezultat? Večerja, ki je videti glamurozno, priprava pa je presenetljivo enostavna.
Hrustljav božični piščanec v cvrtniku na vroč zrak
Če obožujete božičnega piščanca, je recept za ocvrt piščanec v cvrtniku na vroč zrak pravi praznični hit. Piščanec bo ostal mehak in sočen, na vrhu pa vas bo razveselila lepo zapečena, zlato hrustljava kožica. Odlična izbira je Tefal EasyFry Dual, ki z dvema ločenima predaloma omogoča hkratno pripravo različnih jedi. Skupna prostornina 8,3 litra in tehnologija Extra Crisp poskrbita, da bo praznični piščanec popoln.
Sestavine:
-
cel piščanec (manjši)
-
maslo in olje
-
mešanica začimb: paprika, sol, origano, peteršilj, beli poper, česen v prahu, čebula v prahu, suhi rožmarin
-
svež rožmarin
-
limona ali pomaranča
-
mala čebula
Priprava v cvrtniku na vroč zrak:
-
Piščanca očistite in posušite s papirnato brisačo.
-
Zmešajte začimbe z maslom in oljem ter piščanca dobro premažite zunaj in znotraj.
-
V notranjost dodajte čebulo, rezine limone ali pomaranče in vejico svežega rožmarina.
-
Pustite marinirati 30 do 60 minut.
-
Postavite piščanca v košaro cvrtnika, najprej s prsmi navzdol, nastavite 180°C in pecite 40 minut. Obrnite piščanca in pecite še 15–20 minut, dokler notranja temperatura ne doseže vsaj 74°C.
Če želite nekoliko bolj pečena stegna in bedro, jih lahko segrejete do 85°C, kar zagotovi popolno sočnost brez izsušitve. Po peki pustite piščanca počivati pet minut, da se sokovi enakomerno razporedijo, nato ga okrasite in postrezite s prilogami po želji.
Tradicionalno v pečici
Za ljubitelje klasične pečice segrejte pečico na 200°C. Piščanca položite na pekač s prsmi navzgor in pecite približno 1 uro in 15 minut oziroma dokler notranja temperatura ne doseže 74°C. Po peki ga odstranite, pokrijte s folijo in pustite počivati 10 minut pred postrežbo. Tako bo meso sočno, koža pa lepo zapečena in hrustljava.
Praznični kavni ritual z nasmehom
Medtem ko se piščanec peče, je pravi trenutek, da si privoščite svoj praznični kavni ritual. Aparat Krups Intuition omogoča pripravo sedemnajstih različnih kavnih napitkov z enim dotikom, kar pomeni, da lahko v kuhinji ustvarite pravi mali kavni bar. Program One Touch Cappuccino omogoča pripravo popolno uravnoteženega kapučina z bogato peno.
Aparat omogoča shranjevanje do osmih osebnih profilov, zato ima vsak član družine ali gost svoje nastavitve vedno pripravljene. In če kdo pozabi svoj profil, mu lahko z nasmehom ponudite kavo po "božičnem hišnem receptu".
Eleganten in kompaktni dizajn aparata se lepo poda praznični kuhinji in ustvarja občutek udobja ter luksuza. Kava v tem trenutku ni le napitek, ampak del prazničnega vzdušja.
Eleganca v vsakem detajlu: zakaj je pribor pomemben
Praznična miza ni le prostor za postrežbo, temveč del celotne izkušnje, ki jo dopolnjuje tudi eleganten WMF jedilni pribor. Dober pribor ni le lep na pogled, temveč omogoča lažje rezanje, zajemanje in serviranje, zato gostje ob mizi brez napora uživajo v vsakem grižljaju.
Majhen trik za “wow efekt”: pribor nežno postavite na sredino krožnika, vilice in nož lahko rahlo prekrižate ali jih položite vzporedno. Da bo miza videti še bolj svečano dodajte majhno vejico rožmarina, okrasni trak ali drobne cvetove.
Ta božič si privoščite več časa z družino in manj skrbi v kuhinji. Hrustljav piščanec, brez dodanega olja, pečen v manj kot eni uri, bo navdušil vse ob mizi. Dišeče kavice bodo dodale posebno toplino. Nekaj drobnih dekorativnih detajlov na mizi bo ustvarilo pravo praznično vzdušje in čar vaše božične večerje.
Naj vaša miza zasije z zlatimi toni hrustljave kože in nežnimi okraski. Gostje bodo navdušeni, vi pa sproščeni, saj boste več časa preživeli tam, kjer je najlepše, med ljudmi, ki jih imate radi.
Vsebino omogoča Groupe SEB
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se