Kulinarika / stran 20
Recepti s piščancem, ki rešijo vsak dan v tednu
Redko katera sestavina je tako priljubljena in vsestranska kot piščanec. Zato smo tokrat zbrali kar 7 naših najljubših receptov, s katerimi boste navdušili zbrano družbo.
Nepozabna rulada: hrustljava in sočna jesenska sladica
Ko se združijo hrustljavi orehi in sočne hruške, nastane sladica, ki jo težko pozabiš. Ta rulada ni le klasična poslastica – je popoln preplet jesenskih okusov, ki jih naravnost obožujemo.
Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.
Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.
Zmagovalni bograč: za prste obiznit recept
Zmagovalni bograč je pripravila ekipa AC Profekt iz Murske Sobote. Vas zanima njihov recept?
Enolončnica z lečo in korenasto zelenjavo
Juha, ki vas v hladnejših dneh, dodobra pogreje.
Svetovni dan cimetovih rolic - imamo najboljši recept
Dišeče, puhaste, mehke cimetove rolice 4. oktobra praznujejo svoj svetovni dan. Z natančnim receptom bo uspelo tudi začetnikom.
Umešana jajca z gobami: preprost recept za razkošen okus
Preprosto, hitro in domače: recept za popolna umešana jajca z gobami, ki jih lahko pripravite v nekaj minutah.
Za dušo: 5 slastnih čokoladnih slaščic 'na žlico'
Shladilo se je in pooblačilo, za nas je to dovolj dober razlog, da si privoščimo razkošno čokoladno sladico, ki se je bomo lotili kar z žlico.
Sladica v kozarcu? To je portovec
Portovec oziroma porto je prav posebno vino, sila znano po vsem svetu. Priljubljeno je zato, ker je sladko, bogato in zaokroženo. Odlično se poda ob čokoladnih sladicah.
Tri izvirne ideje za raznoliko jesensko kuhinjo
Jesenska kuhinja ni le buče in gobe – razvajajte se z rižoto s peso, pito s porom in slanino ali pestom iz brokolija.
Slovenska chefinja z zeleno Michellinovo zvezdico
Ksenija Mahorčič je ena redkih dam v slovenski vrhunski kulinariki se lahko pohvali z zeleno Michelinovo zvezdico. Ustvarja v vasici Rodik med Brkini in Krasom.
Slastnih 7: naši najljubši recepti z mletim mesom
Sedaj, ko so se čevapčiči in burgerji pomaknili na stran, je čas, da na naših omizjih zasijejo dobrote iz mletega mesa, ki v hladnih dneh prinašajo toplino in ugodje.
Tako pripravite božanski pečen krompir
Popoln pečen krompir ima to čudežno lastnost, da je hkrati hrustljav in prijetno mehek. Z našimi večkrat preizkušenimi nasveti boste pripravili prav takšnega.
Najlažji recept za zebrast kolač z merami v lončkih
Zebrast kolač je čudovit marmorni kolač, ki očara z videzom in preprosto pripravo. Trik je v preprosti tehniki polaganja biskvita v pekač.
Best Chef Awards: 4 odličja za Slovenijo, Ana Roš druga najboljša na svetu
Četrtkov večer so zaznamovala najbolj cenjena mednarodna kuharska odličja, The Best Chef Awards. Ana Roš je zasedla prestižno drugo mesto, slavili pa so še 3 naši chefi.
Gobarjenje imamo v krvi, manjka pa kultura nabiranja
Letošnja gobarska sezona je obilna.
3 preprosti recepti s kostanjevim pirejem za jesensko razvajanje
Pripravite odličen kostanjev pire, ki ga boste jedli kar samega. Kar ga ostane pa prihranite za naše tri top sladice s kostanjevim pirejem.
Ti pomurski gostinci bodo sodelovali v jesenskem tednu restavracij
Izbirali boste lahko med ponudbami devetih pomurskih gostincev.