
Kulinarika / stran 20

Zdrav zajtrk: najboljša granola, kosmiči čez noč in pečeni kosmiči
Preprosti recepti za domačo granolo, kosmiče čez noč in slastne pečene kosmiče. Zdrava ideja za zajtrk, ki si ga pripravite že večer prej.

Rabarbara ni le za kompote: sladki in slani recepti za pomlad
Rabarbara je užitna le med aprilom in junijem. Zbrali smo nasvete in recepte za sladke in slane jedi: sladice, marmelade, pite, priloge k mesu, omake in še več.


Noro okusne žar ideje za začetnike in mojstre
Sezona piknikov je tu! Čas je za žar, smeh in dobro družbo. Poleg reber navdušite še s preprostimi, a okusnimi jedmi na žaru.

Makedonski mojster bureka razkriva najboljši recept
Burek, ki izgine v hipu! Makedonec Tomče Arsov razkriva skrivnosti priprave te priljubljene balkanske specialitete.

Recepti: Nežna in pikantna rukola
Poiskali smo nekaj različnih receptov, da bo priprava te zakladnice vitaminov in mineralov lahko bolj vsestranska. Priprava vam ne bo vzela več kot dobre pol ure!

Ljubljanska ulica z največ gostinskimi lokali na kvadratni meter
Obiskali smo kulinarično srce Ljubljane, kjer se mešajo okusi sveta.

Recepti za jedi s spomladansko zelenjavo
Osvežite svoje obroke, poiščite svežo zelenjavo in jo čim bolj okusno pripravite.

Zelenjava na žaru: 6 svežih načinov, kako jo pripraviti drugače
Zelenjava na žaru zasije v solatah, namazih in prigrizkih. Odkrijte ideje, kako jo spremeniti v svežo prilogo ali nasiten obrok za naslednji dan.

Osvežilne pijače za druženja (z alkoholom in brez)
Odkrijte najboljše ideje za osvežilne pijače, ki bodo popestrile vsako druženje ob žaru. Novi recepti in nasveti za popolno osvežitev!

Prvomajski golaž:10 zlatih pravil
Iščete popoln golaž za prvomajski piknik? Odkrijte ključna pravila in zbirko naših najboljših receptov za kuhanje v kotličku nad ognjem ali v domači kuhinji.

Najboljše sladice v kozarcu
Sladice v kozarcu in kupah za sončne dni – popolne ideje za piknik ob žaru, hitro pripravljene, sadne, sladoledne in kremaste, ki vedno navdušijo.

Bralka sprašuje: Kako dosežem enakomerno velike mafine
"Kadar želim speči mafine, imam težave s polnjenjem mase v model. Vdolbine polnim z žlico, vendar pečeni mafini niso enako veliki. Kaj naj naredim, da bodo vsi mafini enaki?"

Prvi žar: čevpčiči, ražnjiči, piščanec
Začnite sezono žara s klasiko na nov način: čevapčiči, ražnjiči in zelenjava z drobnimi preobrati za popoln piknik!

Kaj nas nauči: Golaž - 3. del
Razmišljanje o pravilih dobrega golaža in o tem, zakaj zares dober golaž jemo šele tretji dan.

S temi jedmi z žara boste za prvi maj navdušili
Prvi maj povezujemo z žarom, žar pa z mesom. In to s tistimi pravimi, velikimi kosi, ki jih najraje vzamemo kar v roke.

Kaj nas nauči: Golaž - 2. del
Poslanstvo golaža je v tem, da najslabše kose mesa spreminja v najboljše, kar mu uspeva z najstarejšo kuharsko tehniko, ki počasnost spreminja v hitrost.

Kuhanje v kotličku: nasveti za jedi na žlico v naravi
Za prvomajski kotliček bodo prav prišli nasveti in recepti za najbolj priljubljene jedi: golaž, pasulj, bosanski lonec, čobanac in fiš.

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.