Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 14

Vroča-čokolada-©pixabay.jpg

Vroči napitki za hladne dni

Zima je za vroče napitke. Naj bodo z alkoholom ali brez, sadni ali čokoladni, v skodelici ali kozarcu - vedno se priležejo in nas prijetno pogrejejo.

Manca Kraševec
11. 12. 2024
piskoti-snezinke-e1576151998287_1115x560_acf_cropped.jpg

Praznična peka: najboljši piškoti

Dragi ljubitelji peke, zdaj prihaja naš čas! Decembrske dni si bomo polepšali in popestrili z ustvarjanjem v kuhinji. Začenjamo s piškoti, ki so nam v veselje ne le zaradi priprave, ampak tudi zato, ker jedcem pričarajo neskončno zadovoljstvo.

Manca Kraševec
10. 12. 2024
flat-lay-friends-hands-eating-drinking-togethn-rustic-table_1115x560_acf_cropped-1.jpg

Božična gostija od A do Ž

Priprava praznične gostije za več oseb je lahko čudovit način za praznovanje, vendar zahteva nekaj načrtovanja, da bo dogodek resnično nepozaben.

2. 12. 2024
Ljudje za mizo

Kulinarični paket Dober tek

Odkrijte popolno darilo za ljubitelje kuhanja – kulinarični naročniški paket revije Dober tek z izbranimi kuharskimi publikacijami in ekskluzivnim darilom: 3-mesečnim dostopom do spletne kuharske šole Bineta Volčiča.

Uredništvo
28. 11. 2024
teden-slovenske-hrane-1-1024x703-2_1115x560_acf_cropped.png

Teden slovenske hrane

Tretji petek v novembru že nekaj let velja za dan slovenske hrane, ob katerem otrokom v šolah in vrtcih postrežejo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Letos bomo prvič namesto dneva praznovali kar teden slovenske hrane, posvečen promociji slovenskih živil in tradicionalnih jedi.

Barbara Slivnik
12. 11. 2024
pistacija1_1115x560_acf_cropped.jpg

Kako shranjevati pistacije

Pistacije so v zadnjem času postale pravi hit. Majhne zelene oreščke uporabljamo za pripravo najrazličnejših sladkih in slanih jedi.

Barbara Slivnik
6. 11. 2024
kate-remmer-RZn4_FzNUCY-unsplash-1-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Žito v novembru ozavešča z društvom OnkoMan

Žito se s svojimi vrhunskimi kruhi, po uspešnih družbeno odgovornih projektih kot so Roza oktober kruh, projekt Ljudje odprtih rok;  Dobre roke mesijo dober kruh, Glasbenik sem, po donatorstvu v okviru projekta Drobtinica, v mesecu novembru ponovno povezuje tudi z društvom OnkoMan.

Barbara Slivnik
30. 10. 2024
Kombuca_tim-oliver-metz-cZIiXRX9PqE-unsplash-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Kombuča

Kombuča je fermentiran napitek iz čaja z blagodejnimi učinki. Odkrijte, kako jo pripraviti doma in popestriti z okusi za edinstveno aromo.

urednistvo
25. 10. 2024
svetovni-dan-hrane-1_1115x560_acf_cropped.jpg

Svetovni dan hrane 2024

Z žgeslom 'Pravica do hrane za boljše življenje in boljšo prihodnost' Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) poziva k okrepitvi prizadevanj za uresničitev temeljne človekove pravice do hrane.

Revija Dober tek
16. 10. 2024
cokolada3-1_1115x560_acf_cropped.jpg

Ali veste, kaj pomenijo odstotki na čokoladi?

Medtem ko smo nekoč ločevali le med mlečno in jedilno čokolado (star trgovski izraz za temno čokolado), lahko danes med policami trgovin brskamo med lepo bero temnih, mlečnih, belih in drugih čokolad, opremljenih z vrsto informacij, med katerimi so nujni postali tudi odstotki. Kaj ti pomenijo?

Barbara Slivnik
1. 10. 2024
TR-Jez-24-1536x1024-1-710x375.jpg

Ne zamudite Tedna restavracij!

Med 11. in 20. oktobrom bomo lahko v sklopu jesenskega Tedna restavracij ljubitelji kulinarike uživali v kar 109 izbranih restavracijah po vsej Sloveniji.

Revija Dober tek
26. 9. 2024
Jej-zdravo1-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg
Kulinarika · Oglas

Aditivi zagotavljajo varnost in ohranjajo kakovost naše hrane

Pri proizvodnji ali predelavi živil so aditivi zelo pomembne snovi, še posebej ko se uporabljajo zaradi zagotavljanja varnosti živil. Njihov glavni namen je podaljševanje obstojnosti, ohranjanje kakovosti ter okusa in vonja živil. V sodobni predelavi hrane se dodajajo tudi zaradi postopkov proizvodnje, zahtev transporta, prodaje in privlačnega izgleda.

17. 9. 2024

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.