Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 16

Siri-I-037_1115x560_acf_cropped-1.jpg

Kako sestavimo ploščo sirov

Sestavljanje sirne plošče je kot kolaž, ki se na koncu zlije v popolno kombinacijo okusov. Da vam bo takšno sestavljanje v užitek, so pri Ljubljanskih mlekarnah ustvarili portal Siroljub.si, kjer so zbrali koristne nasvete, namige in slastne recepte s siri. Postanite Siroljub!

uredništvo
18. 12. 2020
Peka-božičnih-piškotov-©-gettyimages-Foto-GMVozd_1115x560_acf_cropped.jpg

Praznični čas v Nemčiji

Več kot le božični sejmi in piškoti! Božič je praznik družine in ljubezni, obdobje njegovega pričakovanja pa je posebno in čarobno. Sedaj, ko več časa preživljamo doma, si lahko nekaj trenutkov vzamemo za spoznavanje tujih prazničnih običajev in vsaj z recepti odpotujemo po svetu.

Barbara Slivnik
11. 12. 2020
brooke-lark-soCYO4mMVWk-unsplash-scaled_1115x560_acf_cropped-1.jpg

Praznične dobrote

Brez česa za praznike enostavno ne gre? S katerimi slaščicami pa vi tradicionalno obogatite svoja omizja?

Barbara Slivnik
4. 12. 2020
coffee-791045_1920-1_1115x560_acf_cropped.jpg

Bi poskusili kaj novega?

Čeprav smo Slovenci odprti za novosti, se raje držimo ustaljenih navad in tradicije. O tem govori tudi raziskava, ki jo je pripravil Inštitut Mediana v sodelovanju z blagovno znamko kave Loka Special.

Barbara Slivnik
15. 11. 2020
salad-2756467_1920_1115x560_acf_cropped.jpg

Hrana za dober imunski sistem

Kako s prehrano poskrbeti za imunski sistem, da nas bo učinkovito varoval pred virusi in prehladnimi obolenji? Z živili, bogatimi z vitaminom C in antioksidanti.

Mojca Cepuš, svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje
4. 11. 2020
fldekartofler-2708251_1920_1115x560_acf_cropped.jpg

Gratiniranje

Gratiniranje, tudi oskorjenje, je dopolnilni kuharski postopek, pri katerem posebno okusno skorjo na že pripravljenih jedeh pridobimo tako, da jed še dodatno zapečemo.

Barbara Slivnik
10. 10. 2020
foto-Kuhalnik-6-20-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Jernej Stipanič

Jernej Stipanič je večni ljubitelj narave in vrtičkarstva, ki je po desetih letih dela v družinskem gradbenem podjetju postal čisto pravi kmet. Z veliko podpore svoje žene in drugih družinskih članov je po začetkih v čebelarstvu ustvaril za slovenski trg edinstvene fermentirane omake znamke Spajsi Bajsi.

Iva Gruden
11. 6. 2020
hiša-franko-nova-jedilnica-zvečer2-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Ukrepi in priporočila za uživanje

Več kot dva meseca smo bili samo na domači hrani, zdaj, ko so gostilne končno spet odprte, pa nas je strah vstopiti vanje. Če pa je toliko novih pravil in nevarnosti … Strežejo nas zamaskiranci, pred vhodom nas razkužijo, za mizo nas ločujejo in kar naprej poučujejo, česa ne smemo in kaj moramo.

Uroš Mencinger
11. 6. 2020
foto-Kuhalnik-5-20-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Karmen Meze & Neža Mlakar

Včasih se navidez popolnoma neskladne sestavine čudovito povežejo in ustvarijo prav harmonično jed. Podobno je s Karmen Meze in Nežo Mlakar: prijateljici iz iste ulice s povsem različnimi osebnostmi sta se s skupnimi interesi zlili v znamko La Popsi, pod katero izdelujeta sadne zamrznjene deserte in bonbone iz naravnih sestavin.

Iva Gruden
15. 5. 2020
restaurant-3597677_1920_1115x560_acf_cropped.jpg

Gostinski objem ni prepovedan

V koronamesecih smo se doma tako nakuhali, da komaj čakamo, kdaj bomo lahko šli spet (normalno) v gostilne. In obratno, gostinci so zdaj tako malo kuhali in nič gostili, da komaj čakajo, da nas spet »objamejo«. Po koroni bo torej vse drugače …

Uroš Mencinger
11. 5. 2020
5-14_LI2037942@LambBurger-2-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Burgerji & hotdogi

Veliko kulinaričnih poznavalcev je trdilo, da je burger le modna muha, da bo odšel tako hitro, kot je prišel, da je preveč ameriški za nas ... Veseli nas, da se to ni zgodilo!

Matej Stipanič
20. 4. 2020
Peter-Vogelnik-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Peter Vogelnik

Optimistični oskrbnik planinske koče na Kofcah in lastnik prodajalne Moji Štruklji Slovenije.

Iva Gruden
15. 4. 2020
LI756143@GR-038251-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Kuhaj in jej počasi!

Odkar smo šli v karanteno, kar naprej pogledujem na uro. Se je pokvarila? Moja se sicer ni ustavila, a začela je teči dosti počasneje. Imate tudi vi kar naenkrat več časa? Ima ura še vedno 60 minut? Ali pa dan traja več ur kot nekdaj?

Uroš Mencinger
11. 4. 2020

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.