Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 13

Druzba-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Poletje na Webrov način

Sloviti Webrov žar s pokrovom Weber Kettle je nedavno praznoval 70 let! Uspešna zgodba kultnega pokritega žara se je začela tako, kot se še danes začne marsikateri nakup žara Weber – z željo bo boljšem steaku.

Barbara Slivnik
27. 6. 2023
essen1-1_1115x560_acf_cropped.jpg

Kaj jesti v Essnu?

Essen, drugo največje mesto nemške regije Porurje, svojega imena ni dobil po glagolu essen, ki pomeni 'jesti', pa bi ga pravzaprav lahko, saj tam še tako izbirčen jedec najde dobroto zase.

revija Dober tek
12. 6. 2023
18_Cookie_pops-transformed_1115x560_acf_cropped.jpg

Kakšni so trendi pri pripravi slaščic?

Na zabavah in praznovanjih nas vedno očarajo pladnji s slaščicami. Tokrat smo se posvetili sodobnim oblikam in okusom, ki nam jih je predstavila mojstrica oblikovanja slaščic Lea Grom.

Barbara Slivnik
7. 6. 2023
gluten1-1-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Življenje brez glutena

Kruh in drugi izdelki iz žit so pomemben del tradicije in se pogosto znajdejo na naših omizjih, pa vendar mora biti marsikdo pri izbiri takšnih živil še posebno pozoren.

Barbara Slivnik
16. 5. 2023
Janko-Orac-1_1115x560_acf_cropped.jpg

Umetnost in kopun v gostilni in hotelu Kunst

Od ponedeljka, 8. maja, do petka, 12. maja, so tudi letos v gostilni in hotelu KUNST gostili znane slovenske umetnike. Akademski slikar Jože Marinč je povabil štiri umetnike, ki so v prostore vnesli barve in življenje, in gostilno spremenili v atelje, odprt za vse goste, ki so lahko spremljali, kako nastajajo dela priznanih slovenskih umetnikov in slikarjev.

Revija Dober tek
16. 5. 2023
IMG-3351-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Nemčija vabi

Nemška turistična organizacija si tudi v letu 2023 prizadeva okrepiti odnose med državama in slovenske popotnike vabi k obisku številnih destinacij s pestrimi programi in aktivnostmi, ki jih povezuje zavezanost trajnostnemu turizmu.

revija Dober tek
8. 5. 2023
divje5_1115x560_acf_cropped.jpg

Nabiraj zeleno, ne rdeče!

Srečo imamo, da Slovenija spada med države z najvišjo biotsko raznolikostjo rastlin in živali. Ali bo tako tudi ostalo, pa je odvisno od vsakega od nas.

Iva Hari
3. 5. 2023
parna-pecica_1115x560_acf_cropped.png

Skrivnosti parnih pečic

O parnih pečicah pri nas razpravljajo že dve desetletji, še vedno pa o njih ne vemo dovolj, da bi prepoznali množico prednosti, ki jih ponuja njihova uporaba.

Barbara Slivnik
7. 4. 2023
andrew-ren-BhspCN17HT8-unsplash-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Vodne karte, prihodnost restavracij?

Voda je naravna prozorna tekočina brez barve, vonja in okusa. Tako piše v slovarju in tako so nas učili v šoli. Pa je res? Kadar se po daljši poti vrnemo domov, verjetno vsak od nas hvaležno opazi, da je voda iz domače pipe boljša od marsikatere druge. »V šoli nas učijo narobe,« poudarja prvi slovenski vodni sommelier Niko Huber, ki v sodelovanju z restavracijami ustvarja vodne karte.

Barbara Slivnik
22. 3. 2023
Madchen-Eiersuche-Ostern-©-Pixabay-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Teci, zajček, teci

V Nemčiji vsak praznik, zlasti pa veliko noč, spremlja tradicija in kopica starih običajev: od poslikave pirhov in priprave gnezdec do razvajanja s čokoladnimi zajčki.

Barbara Slivnik
9. 3. 2023
arunas-naujokas-UTvJNeI9nVg-unsplash-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Sveže, sezonsko

Konec koledarske zime prinaša vznemirjenje novih začetkov. Sveže zelenje narave in razigrano ptičje petje nas napolni z energijo in zagonom. Izkoristiti ju velja za vpeljavo sprememb, ki bodo naredile naše življenje še bolj zeleno in vedro.

Barbara Slivnik
7. 3. 2023

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.