Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 12

burrata-1-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Na meniju: burrata

Zagotovo prav dobro poznate mocarelo, mehak sir brez skorje, ki izvira iz Italije in ga izdelujejo iz kravjega ali bivoljega mleka. Kako pogosto pa je na vašem meniju burrata? Oh, ko bi le lahko bila vsak dan, kajne …

Barbara Slivnik
11. 9. 2023
pesto-testenine-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Vsestranski pesto

Zeleni lističi, ki se bohotijo v marsikaterem kotu vrta ali balkona, so prava zakladnica zdravja in dobrega okusa. Govorimo seveda o baziliki, ki jo v obliki pesta z veseljem uporabljamo s celo kopico jedi.

Eva Lunc
1. 9. 2023
rizota-1-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Kaj nas nauči: rižota

Najbrž že vsak ve, da je rižoto treba mešati. Toda, zakaj? Odgovor na to vprašanje nam ne pove le, zakaj, kako, koliko in kdaj je treba mešati rižoto, ampak nas nauči tudi, da tako kot rižoto lahko mešamo in skuhamo tudi druge jedi.

Uroš Mencinger
29. 8. 2023
torta-1_1115x560_acf_cropped.png

O ne, torta v prtljažniku!

Slastna in čudovito okrašena torta je zvezda vsakega slavja. Kako jo dostaviti na lokacijo praznovanja, ne da bi šel ves naš trud v nič?

Revija Dober tek
22. 8. 2023
pexels-rdne-stock-project-573757-scaled_1115x560_acf_cropped-1.jpg

Kaj nas nauči: čili z mesom

Čili ni golaž, ki bolj peče. Ker peči ne sme tako, da jočemo, temveč tako, da se smejimo. Cilj ni, da skuhate najbolj pekoči čili, temveč da vas čili nauči, kako skuhati nadokus s pekočimi čiliji!

Uroš Mencinger
17. 8. 2023
frankie-lopez-_j4S4V2C8ew-unsplash-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Kaj nas nauči: carne asada

Zakaj ne bi bil žar tokrat nekoliko drugačen? Mehiško meso na žaru carne asada združuje najboljše debelih steakov (okus) in tankih zrezkov (cena)!

Uroš Mencinger
8. 8. 2023
ceviche-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Kaj nas nauči: ceviche

Ceviche nas pouči o pomenu kislosti v (nad) okusu jedi, o pomenu mariniranja sestavin in celotne jedi ter o pomenu predjedi.

Uroš Mencinger
1. 8. 2023
Paradiznikova-pita-s-testom-e1622571951597_1115x560_acf_cropped.jpg

Kaj nas naučijo: kiš, tart, pita

Tokrat bomo pripravljali krhko testo. A ne (samo) zato, da bi vam pomagali speči najboljši kiš (quiche), tart (tarte) ali (našo) pito, temveč zato, da vas z napotki prepričamo o nujnosti hkratnega upoštevanja zakonitosti in neupoštevanja recepta.

Uroš Mencinger
23. 7. 2023
dusena_govedina-1_1115x560_acf_c_1115x560_acf_cropped.png

Kaj nas nauči: brasato

Brasato je dušena pečenka, dušenje pa je kuhanje v pari, s katerim meso ohrani dovolj tekočine, da se trdi kolagen spremeni v mehko želatino. Zato je brasato najbolj mehka in sočna pečenka.

Uroš Mencinger
18. 7. 2023
margherita-turrin-YUQEo7ajeLA-un-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Kateri balzamični kis je najboljši?

Prvi znani zapisi o balzamičnem kisu segajo vse tja v leto 1046. Za katerega od njegovih uradnih potomcev boste še danes morali odšteti pravo malo bogastvo. A v zadnjem tisočletju je pridelovalcem z vsega sveta uspelo ogoljufati tradicijo in poskrbeti za to, da je balzamični kis dostopen vsem, ki si tega želimo.

Barbara Slivnik
14. 7. 2023
pexels-cottonbro-studio-4686938-1-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Najlepše ledene kocke

Led je lahko veliko več kot zamrznjena voda. Kako ga popestrimo in kaj vse še lahko zamrznemo, da bodo naše pijače resnično popolne?

Revija Dober tek
4. 7. 2023
Druzba-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Poletje na Webrov način

Sloviti Webrov žar s pokrovom Weber Kettle je nedavno praznoval 70 let! Uspešna zgodba kultnega pokritega žara se je začela tako, kot se še danes začne marsikateri nakup žara Weber – z željo bo boljšem steaku.

Barbara Slivnik
27. 6. 2023

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.