Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

NAGRADNI KVIZ: Osvojite nagrado z znanjem o italijanski kuhinji


Eurospin Slovenija
5. 12. 2024, 00.00
Posodobljeno
21. 03. 2025 · 10:24
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Italijanska kuhinja ponuja obilico navdiha za nepozabne praznike. Kako dobro jo poznate? Z nekaj znanja in sreče je lahko vaša čudovita praznična nagrada.

girls-friends-eating-pasta-italian-restaurant-1_1115x560_acf_cropped.jpg
Dober tek

Ta specifična in dobro prepoznavna mediteranska kuhinja slovi po svoji raznolikosti in kakovosti sestavin ter preprosti pripravi; kombinacija, ki prazničnim jedem dodajo poseben čar. Italija ponuja številne dobrote, ki zlahka najdejo svoje mesto na praznični mizi.

Nagrada za poznavalce

Ste ljubitelj/-ica italijanske kulinarike? Preizkusite svoje znanje v nagradnem kvizu o sestavinah in tradicionalnih italijanskih jedeh ter odkrijte še več zanimivosti o tej svetovno priznani kuhinji! Sodelovanje v kvizu vam lahko prinese čudovito nagrado – vrečko prazničnih dobrot v vrednosti 40€, ki jo podarja Eurospin!

 

 

 

 

 

4 praznične poslastice iz ‘dežele ljubezni’

top-view-delicious-christmas-dish-composition.jpg

Porchetta

Porchetta je ikonična jed italijanske podeželske kuhinje, znana po svoji sočnosti, začimbah in hrustljavi skorji. Pripravljena je iz svinjskega trebuha ali ramen, ki jih obložijo z zelišči, kot so rožmarin, timijan in komarček, nato pa jih zavijejo in na nizki temperaturi pečejo več ur.

Zabaione

Zabaione je kremasta italijanska sladica iz rumenjakov, sladkorja in vina Marsala, ki ga počasi stepajo nad paro, da nastane lahka, penasta krema. Ta sladica izvira iz 16. stoletja in se lahko postreže kot samostojna sladica ali omaka za piškote, sadje ali praznične kolače, kot je paneton.

still-life-delicious-panettone-composition_23-2149173034.jpg

Pandoro

Pandoro, kar pomeni “zlati kruh,” (pan d’oro) je kolač, ki izvira iz Verone in je simbol prefinjenosti italijanske praznične kuhinje. Značilna oblika zvezde in bogata maslena aroma ga ločujeta od panetona, čeprav sta oba pogosto prisotna na prazničnih mizah. Pandoro se pogosto posuje s sladkorjem v prahu in ne vsebuje dodatkov, kot so suho sadje.

high-angle-tasty-dessert-arrangement.jpg

Torrone

Torrone je tradicionalni italijanski nugat, katerega osnova so med, sladkor in stepena jajčna beljaka, obogatena z oreščki, kot so mandlji, lešniki ali pistacije. Pogosto je zavit v užitni rižev papir, ki mu daje značilen rustikalni videz. Njegova priprava zahteva natančnost in potrpežljivost. Ta sladica je lahko trda ali mehka, odvisno od regije in načina priprave.

Ste pripravljeni na italijansko obarvane praznike?

 

Srečni dobitniki:

  • Vesna M.
  • Jože F.
  • Evander R.
cloud-sun

Trenutno

5 °C

Delno oblačno

sobota, 12. 4

Delno oblačno

5 / 20 °C cloud-sun

nedelja, 13. 4

Oblačno

7 / 16 °C cloud

ponedeljek, 14. 4

Deževno

9 / 13 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.