5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Poletje je čas, ko si želimo lahkotne, hitro pripravljene in osvežilne obroke, zato je piščanec pogosto prva izbira. Piščančje meso je namreč lahko, bogato z beljakovinami in zato kot nalašč za okusne in osvežujoče jedi v vročih poletnih dneh.
Mediteranska piščančja pečenka
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Ne glede na to, ali iščemo nekaj za na žar, za v solato ali za hitro zavito malico, je piščanec odlična izbira, ki nas nasiti, ne da bi obrok postal pretežak. S pravo kombinacijo zelišč, sveže zelenjave in poletnih marinad postane osnova za številne zdrave in raznolike obroke, ki prijajo v toplem delu leta.
Ni žara brez piščanca
Ena najbolj priljubljenih poletnih oblik priprave piščanca je žar. Piščančji fileji, perutničke ali ražnjiči so odlična izbira za vrtne zabave ali piknike.
Zraven se lepo poda solata iz pečene zelenjave, osvežilna tzatziki omaka ali domača salsa iz paradižnika in paprike.
Tudi piščančji burgerji so dobra alternativa klasičnim, težjim mesnim različicam.
Piščanec in pikantna klobasa na nabodalih za popestritev klasičnega žar jedilnika
Lepljiva nabodala s piščancem in pikantno klobaso
Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.
Piščančja nabodala s cacikijem
Piščančja solata kot polnovreden obrok
Piščanec se pogosto uporablja tudi v poletnih solatah – hladnih ali toplih. Kuhan ali popečen piščanec se odlično ujema z listnato zelenjavo, paradižniki, papriko, avokadom in prelivom iz jogurta ali olivnega olja z limono.
Odlična je tudi hladna solata s piščancem, rukolo, češnjevim paradižnikom, avokadom in balzamičnim prelivom je lahka in nasitna hkrati.

Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Piščančje tortilje in zvitki
Ne smemo pozabiti niti na piščančje tortilje ali zvitke (wrape), kjer rezine pečenega piščanca kombiniramo s svežo zelenjavo, siri in osvežilnimi prelivi ter svežimi zelišči. Takšni obroki so idealni za piknike, izlete ali hitro večerjo.
Da vas v službi ne bo premagovala lakota, si pripravite te fine zvitke
Pisani zvitki za službeno malico
Piščanec iz pečice ali ponve
Za bolj mediteranski pridih je odlična izbira piščanec z limono in rožmarinom, pečen v pečici ali na ponvi. Ta jed je lahka, aromatična in lepo zaokroži vsak poletni obrok. Uporabimo lahko tudi kakšno drugo omako, a osnova naj bodo prvinski, sveži okusi.
Zlato zapečen piščanec kar vabi k mizi!
Pečen piščanec s pikantno klobaso in mladim krompirjem
Aromatični piščanec iz pečice, nadgrajen s kremnim sirom s česnom in zelišči, je odlična ideja za nedeljsko kosilo.
Preprost pečen piščanec z zeliščnim kremnim sirom
Piščančja juha tudi poleti
Ne smemo pozabiti niti na juhe. Piščančja juha z limono, ingverjem in rižem je lahko odlična poletna osvežitev, ki blagodejno vpliva na prebavo. Nasitila nas bo tudi kremna juha, pripravljena iz krompirjevih njokov, nežnih koščkov piščanca, sveže barvite zelenjave (kot sta špinača in korenje), s katero tudi poleti preprosto ne moremo zgrešiti!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se