Čokoladna jajčka: tri ideje za nove čokoladne sladice
Velika noč je minila, v predalu pa so ostala čokoladna jajčka in le rahlo obglodani zajčki. Kako porabiti vso to čokolado?

Po praznikih se pogosto znajdemo z obiljem čokoladnih jajčk, ki so ostala po otroškem lovu na jajca in številnih radodarnih obiskih. Namesto da končajo v zadnjem predalu, jih lahko enostavno uporabimo za ustvarjanje novih sladic. Čokolada je vsestranska sestavina, zato je kot nalašč za reciklažo v tortice, piškote, mousse ali vročo čokolado.
V nadaljevanju predstavljamo nekaj naših najljubših receptov, s katerimi bo velikonočna čokolada dobila novo, še bolj okusno življenje.
Najprej recept z naslovne fotografije - pisana domača čokolada.
Zdaj pa zares:

Zajčke in jajčka iz mlečne čokolade lahko uporabite v vseh receptih z mlečno čokolado, naj bo stopljena ali pa nadrobljena na koščke, ki jih zamešate v testo, recimo za mafine. Polnjena čokoladna jajčka pa lahko posadite v sredino mafinov ali kolačkov, preden jih postavite v pečico. Čokolado lahko tudi stopite v vodni kopeli in vanjo pomakate sveže ali suho sadje.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se