© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladne kremice s posipi

Čokoladna jajčka v novi podobi

Čokoladne kremice s posipi

Čokoladna jajčka v novi podobi

Čas priprave 15 min + 2–3 ure za ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
velikonocne-kremice

Sestavine

  • 500 g slaščičarske kreme (glej spodaj)
  • 1⁄2 žličke mletega cimeta
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g kisle smetane ali crème fraîche

ko postrežemo

  • čokoladna jajčka, nasekljani lešniki, liofilizirane maline ali drugi poljubni posipi

Sestavine

  • 500 g slaščičarske kreme (glej spodaj)
  • 1⁄2 žličke mletega cimeta
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g kisle smetane ali crème fraîche

ko postrežemo

  • čokoladna jajčka, nasekljani lešniki, liofilizirane maline ali drugi poljubni posipi

Postopek

1

Čokolado narežemo na koščke. Čokoladna jajčka stremo, nasekljane lešnike pa popražimo.

2

V skoraj vrelo slaščičarsko kremo vmešamo cimet, nato jo odstavimo z ognja, dodamo čokolado in mešamo, da se raztopi. Vmešamo še kislo smetano ali crème fraîche in kremo tesno prekrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da se na površini ne naredi kožica. Postavimo jo v hladilnik, kjer naj se ohlaja 2 do 3 ure.

3

Ohlajeno kremo razporedimo v šest keramičnih modelčkov za narastke ali skodelic. Druge skledice posebej napolnimo s posipi, ki jih postrežemo ob čokoladnih kremicah, da si jih lahko vsak poljubno potrese po sladici.

Slaščičarska krema

Slaščičarska krema je ena od osnovnih krem v slaščičarstvu. Ker je res preprosta, jo po tem receptu zlahka pripravimo sami. Če pa se nam mudi, jo lahko nadomestimo z vaniljevim pudingom iz 1 vrečke praška in 5 dl mleka, ki ga pripravimo po navodilih na vrečki.

Priljubljeni recepti

Cheesecake

Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.

1 h 15 min
Enostavno

Italijanski sendvič

Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

10 min
Enostavno

Telečje kroglice z aromatično paradižnikovo omako

Telečji "čufti" s paradižnikovo omako

1 h
Srednje zahtevno

Dušena vratovina v čebulni omaki

Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.