
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne kremice s posipi
Čokoladna jajčka v novi podobi
Čokoladne kremice s posipi
Čokoladna jajčka v novi podobi

Sestavine
- 500 g slaščičarske kreme (glej spodaj)
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
- 200 g temne čokolade
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
ko postrežemo
- čokoladna jajčka, nasekljani lešniki, liofilizirane maline ali drugi poljubni posipi

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 500 g slaščičarske kreme (glej spodaj)
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
- 200 g temne čokolade
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
ko postrežemo
- čokoladna jajčka, nasekljani lešniki, liofilizirane maline ali drugi poljubni posipi
Postopek
Čokolado narežemo na koščke. Čokoladna jajčka stremo, nasekljane lešnike pa popražimo.
V skoraj vrelo slaščičarsko kremo vmešamo cimet, nato jo odstavimo z ognja, dodamo čokolado in mešamo, da se raztopi. Vmešamo še kislo smetano ali crème fraîche in kremo tesno prekrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da se na površini ne naredi kožica. Postavimo jo v hladilnik, kjer naj se ohlaja 2 do 3 ure.
Ohlajeno kremo razporedimo v šest keramičnih modelčkov za narastke ali skodelic. Druge skledice posebej napolnimo s posipi, ki jih postrežemo ob čokoladnih kremicah, da si jih lahko vsak poljubno potrese po sladici.
Slaščičarska krema
Slaščičarska krema je ena od osnovnih krem v slaščičarstvu. Ker je res preprosta, jo po tem receptu zlahka pripravimo sami. Če pa se nam mudi, jo lahko nadomestimo z vaniljevim pudingom iz 1 vrečke praška in 5 dl mleka, ki ga pripravimo po navodilih na vrečki.