Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Velikonočni kolački s kokosom in belo čokolado

Presežke čokoladnih zajčkov in jajčk lahko spremenimo v odlične kolačke.

Velikonočni kolački s kokosom in belo čokolado

Presežke čokoladnih zajčkov in jajčk lahko spremenimo v odlične kolačke.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kolačkov
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
easter nest coconut and white chocolate cupcakespg. 37

Le kdo bi se lahko uprl tem domiselno okrašenim prazničnim kolačkom? Zanje uporabimo presežke velikonočnih čokoladnih jajčk.

Sestavine

  • 3 srednje velika stepena jajca
  • 1 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 175 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 100 g kokosove moke
  • 200 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 50 g stopljenega masla

krema

  • 100 g stopljene bele čokolade
  • 200 g masla na sobni temperaturi
  • 225 g presajenega sladkorja v prahu

okras

  • 25 g kokosovih ostružkov (čips)
  • 36 majhnih čokoladnih jajčk
  • oranžna in rumena sladkorna masa za kljunčke
  • črna sladkorna masa za pisanje v tubi

Preberite tudi

Sestavine

  • 3 srednje velika stepena jajca
  • 1 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 175 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 100 g kokosove moke
  • 200 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 50 g stopljenega masla

krema

  • 100 g stopljene bele čokolade
  • 200 g masla na sobni temperaturi
  • 225 g presajenega sladkorja v prahu

okras

  • 25 g kokosovih ostružkov (čips)
  • 36 majhnih čokoladnih jajčk
  • oranžna in rumena sladkorna masa za kljunčke
  • črna sladkorna masa za pisanje v tubi

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. V model za mafine z 12 vdolbinami vstavimo papirnate košarice. Jajca, mleko in vaniljevo aromo stepemo. V multipraktiku fino zmeljemo sladkor in kokos. Sladkor in kokos stresemo v veliko skledo in dodamo moko in pecilni prašek. Dodamo še stepeno jajčno zmes, stopljeno maslo in čokolado ter vse skupaj zmešamo, da dobimo gladko maso.

2

Z žlico nadevamo košarice za mafine (precej polne bodo) in jih v srednjem delu pečice pečemo 18 do 20 minut, da se zlato zapečejo in je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolačka, čist, ko ga izvlečemo. Kolačke ohladimo na kuhinjski mrežici (pečico pustimo prižgano).

3

Kokosove ostružke razporedimo po pekaču in ga damo za 4 do 6 minut v pečico, da se rahlo zapečejo. Med peko jih enkrat premešamo. Ohladimo.

4

Kremo pripravimo tako, da damo čokolado, maslo in sladkor v prahu v večjo skledo in vse skupaj dobro stepemo z električnim mešalnikom.

5

S kremo bogato premažemo ohlajene kolačke (ni treba čisto do roba). Ko premažemo vseh 12 kolačkov, damo kremo, ki nam je ostala, v brizgalno vrečko z 1-centimetrskim nastavkom in naredimo obroč okoli vrha, da ustvarimo gnezdo. Kremo na kolačkih pomočimo v ohlajenem kokosu, da so gnezda rahlo obložena.

6

Vsako majhno čokoladno jajce spremenimo v piščančka. Iz rumene ali oranžne mase naredimo majhne kljunčke, s črno sladkorno maso v tubi pa narišemo še oči. Piščančke položimo v sredino gnezda na kolačkih.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.