Kaj boste skuhali danes?
Velikonočni kolački s kokosom in belo čokolado
Presežke čokoladnih zajčkov in jajčk lahko spremenimo v odlične kolačke.
Velikonočni kolački s kokosom in belo čokolado
Presežke čokoladnih zajčkov in jajčk lahko spremenimo v odlične kolačke.
Le kdo bi se lahko uprl tem domiselno okrašenim prazničnim kolačkom? Zanje uporabimo presežke velikonočnih čokoladnih jajčk.
Sestavine
- 3 srednje velika stepena jajca
- 1 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 175 g rjavega kristalnega sladkorja
- 100 g kokosove moke
- 200 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 50 g stopljenega masla
krema
- 100 g stopljene bele čokolade
- 200 g masla na sobni temperaturi
- 225 g presajenega sladkorja v prahu
okras
- 25 g kokosovih ostružkov (čips)
- 36 majhnih čokoladnih jajčk
- oranžna in rumena sladkorna masa za kljunčke
- črna sladkorna masa za pisanje v tubi
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
To so najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 3 srednje velika stepena jajca
- 1 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 175 g rjavega kristalnega sladkorja
- 100 g kokosove moke
- 200 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 50 g stopljenega masla
krema
- 100 g stopljene bele čokolade
- 200 g masla na sobni temperaturi
- 225 g presajenega sladkorja v prahu
okras
- 25 g kokosovih ostružkov (čips)
- 36 majhnih čokoladnih jajčk
- oranžna in rumena sladkorna masa za kljunčke
- črna sladkorna masa za pisanje v tubi
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V model za mafine z 12 vdolbinami vstavimo papirnate košarice. Jajca, mleko in vaniljevo aromo stepemo. V multipraktiku fino zmeljemo sladkor in kokos. Sladkor in kokos stresemo v veliko skledo in dodamo moko in pecilni prašek. Dodamo še stepeno jajčno zmes, stopljeno maslo in čokolado ter vse skupaj zmešamo, da dobimo gladko maso.
Z žlico nadevamo košarice za mafine (precej polne bodo) in jih v srednjem delu pečice pečemo 18 do 20 minut, da se zlato zapečejo in je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolačka, čist, ko ga izvlečemo. Kolačke ohladimo na kuhinjski mrežici (pečico pustimo prižgano).
Kokosove ostružke razporedimo po pekaču in ga damo za 4 do 6 minut v pečico, da se rahlo zapečejo. Med peko jih enkrat premešamo. Ohladimo.
Kremo pripravimo tako, da damo čokolado, maslo in sladkor v prahu v večjo skledo in vse skupaj dobro stepemo z električnim mešalnikom.
S kremo bogato premažemo ohlajene kolačke (ni treba čisto do roba). Ko premažemo vseh 12 kolačkov, damo kremo, ki nam je ostala, v brizgalno vrečko z 1-centimetrskim nastavkom in naredimo obroč okoli vrha, da ustvarimo gnezdo. Kremo na kolačkih pomočimo v ohlajenem kokosu, da so gnezda rahlo obložena.
Vsako majhno čokoladno jajce spremenimo v piščančka. Iz rumene ali oranžne mase naredimo majhne kljunčke, s črno sladkorno maso v tubi pa narišemo še oči. Piščančke položimo v sredino gnezda na kolačkih.
Priljubljeni recepti
Divjačinska osnova
Burgerji z jagnjetino in metinim cacikijem
Domači burgerji vedno zmagajo! Tile jagnječji imajo grški pridih.