
Kaj boste skuhali danes?
Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki
Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki

Sestavine
- 250 g masla in še malo za model
- 150 g bele čokolade
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- ¼ žličke sode bikarbone
- 300 g sladkorja
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras
krema
- 300 g kremnega sira
- 85 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja v prahu

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 250 g masla in še malo za model
- 150 g bele čokolade
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- ¼ žličke sode bikarbone
- 300 g sladkorja
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras
krema
- 300 g kremnega sira
- 85 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja v prahu
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Globok model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, na koščke nalomljeno belo čokolado, mleko in vaniljevo aromo damo v majhno kozico in nežno segrevamo, da se vse stopi.
V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in sol, nato vmešamo stopljeno mešanico in razžvrkljani jajci, da dobimo gladko testo. Nalijemo ga v model in pečemo 1 uro oziroma toliko časa, da se biskvit zlato obarva, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v modlu. Ohlajeno torto lahko zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo za največ en mesec.
Za kremo skupaj gladko stepemo kremni sir, maslo in presejan sladkor v prahu. Z njo namažemo torto po vrhu in obodu, nato jo okrasimo še s sladkimi velikonočnimi jajčki (ali s sesekljanimi lešniki).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.
Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano
Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!