
Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki
Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki

Sestavine
- 250 g masla in še malo za model
- 150 g bele čokolade
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- ¼ žličke sode bikarbone
- 300 g sladkorja
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras
krema
- 300 g kremnega sira
- 85 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja v prahu

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 250 g masla in še malo za model
- 150 g bele čokolade
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- ¼ žličke sode bikarbone
- 300 g sladkorja
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras
krema
- 300 g kremnega sira
- 85 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja v prahu
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Globok model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, na koščke nalomljeno belo čokolado, mleko in vaniljevo aromo damo v majhno kozico in nežno segrevamo, da se vse stopi.
V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in sol, nato vmešamo stopljeno mešanico in razžvrkljani jajci, da dobimo gladko testo. Nalijemo ga v model in pečemo 1 uro oziroma toliko časa, da se biskvit zlato obarva, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v modlu. Ohlajeno torto lahko zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo za največ en mesec.
Za kremo skupaj gladko stepemo kremni sir, maslo in presejan sladkor v prahu. Z njo namažemo torto po vrhu in obodu, nato jo okrasimo še s sladkimi velikonočnimi jajčki (ali s sesekljanimi lešniki).