Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne skutne tortice
Mini tortice s piškotno podlago in kremo iz čokolade in albuminske skute (rikote) še posebno teknejo za veliko noč.
Čokoladne skutne tortice
Mini tortice s piškotno podlago in kremo iz čokolade in albuminske skute (rikote) še posebno teknejo za veliko noč.
Sestavine
- 200 g keksov, oblitih s čokolado
- 100 g stopljenega masla
nadev
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
- 200 g temne čokolade (ali čokolade za kuhanje)
- 125 g sladkorja v prahu
- 36 mini čokoladnih jajčk
Brez teh piškotov ni praznikov
Vaniljevi rogljički so nepogrešljiv del prazničnih dni, v nežno masleno maso pa moramo nujno zamesiti ščep nostalgije.
Krepke jedi na žlico, pripravljene v 1 uri
Ko se vreme poigra z našo energijo, prijajo jedi bogatih okusov. Izbrali smo krepke juhe in enolončnice, pripravljene v manj kot eni uri.
To je recept za najbolj hrustljave kompirjeve pogačice
Tem pogačicam se pač ni moč upreti. Zunaj so hrustljave, znotraj sočne - kdor jih pokusi, se ne more več ustaviti. Trik je v škrobni vodi, ki navadno konča v odtoku.
Sestavine
- 200 g keksov, oblitih s čokolado
- 100 g stopljenega masla
nadev
- 500 g albuminske skute (rikote)
- 3 jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
- 200 g temne čokolade (ali čokolade za kuhanje)
- 125 g sladkorja v prahu
- 36 mini čokoladnih jajčk
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. V 12 vdolbin pekača za mafine položimo papirnate modelčke. Piškote zdrobimo v fine drobtine. Stresemo jih v skledo, zmešamo s stopljenim maslom in z žlico porazdelimo v modelčke. Drobtinasto maso pritisnemo ob dno, da nastane čvrsta podlaga.
Pripravimo nadev. Čokolado razlomimo na kose in jo stopimo nad paro. V večjo skledo damo albuminsko skuto, razžvrkljana jajca, vaniljo in stopljeno čokolado. Zraven presejemo sladkor v prahu. Vse skupaj stepemo z električnim mešalnikom ali leseno kuhalnico, da dobimo homogeno zmes. Nadevamo jo v modelčke vse do vrha, nato pa s celim pekačem krepko potrkamo ob delovno površino, da se iz nadeva izvijejo zračni mehurčki. Pečemo 30 minut, vzamemo iz pečice in narahlo potisnemo v vrhnjo plast vsake tortice 3 čokoladna jajčka. Pustimo, da se pred serviranjem popolnoma ohladijo. Do tri dni jih lahko hranimo v hladilniku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mandljeva pita z marelicami
Sočne marelice so kot nalašč za pripravo poletne pite
Jabolčne tortice z vaniljevo kremo in hrustljavim posipom
Slastna jabolčna sladica za popoln pozdrav jeseni
Kruh s črnim grozdjem
V Goriških brdih ob 1. novembru (praznik vseh svetih ali vahte) od nekdaj pripravljajo kruh s črnim grozdjem, imenovan tudi vahtni kruh.