
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.
Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.

Sestavine
mafini
- 140 g zmehčanega masla
- 140 g drobnega rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 25 g presejanega kakava
krema
- 85 g mlečne čokolade
- 85 g masla
- 140 g presejanega sladkorja v prahu
- majhna čokoladna jajčka
- pekač za mafine s 16 modli
- papirnate košarice

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
mafini
- 140 g zmehčanega masla
- 140 g drobnega rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 25 g presejanega kakava
krema
- 85 g mlečne čokolade
- 85 g masla
- 140 g presejanega sladkorja v prahu
- majhna čokoladna jajčka
- pekač za mafine s 16 modli
- papirnate košarice
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač za mafine s 16 vdolbinami obložimo s papirnatimi košaricami. V večji posodi 2 minuti z električnim mešalnikom mešamo vse sestavine, da dobimo gladko maso. Maso nato razdelimo v košarice, toda le do dveh tretjin prostornine. Pečemo 12 do 15 minut in ohladimo na kuhinjski mrežici.
Čokolado nalomimo in jo na nizki temperaturi stopimo. Maslo penasto vmešamo s sladkorjem, mešanici pa nato dodamo še stopljeno čokolado. Ko so kolački ohlajeni, jih obložimo z masleno čokoladno kremo in okrasimo s čokoladnimi jajčki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.
Torta iz krhkega testa z robidnicami in topljeno smetano
Krhka, kremna in sočna hkrati - naravnost popolna torta!