
Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.
Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.

Sestavine
mafini
- 140 g zmehčanega masla
- 140 g drobnega rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 25 g presejanega kakava
krema
- 85 g mlečne čokolade
- 85 g masla
- 140 g presejanega sladkorja v prahu
- majhna čokoladna jajčka
- pekač za mafine s 16 modli
- papirnate košarice

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
mafini
- 140 g zmehčanega masla
- 140 g drobnega rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 25 g presejanega kakava
krema
- 85 g mlečne čokolade
- 85 g masla
- 140 g presejanega sladkorja v prahu
- majhna čokoladna jajčka
- pekač za mafine s 16 modli
- papirnate košarice
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač za mafine s 16 vdolbinami obložimo s papirnatimi košaricami. V večji posodi 2 minuti z električnim mešalnikom mešamo vse sestavine, da dobimo gladko maso. Maso nato razdelimo v košarice, toda le do dveh tretjin prostornine. Pečemo 12 do 15 minut in ohladimo na kuhinjski mrežici.
Čokolado nalomimo in jo na nizki temperaturi stopimo. Maslo penasto vmešamo s sladkorjem, mešanici pa nato dodamo še stopljeno čokolado. Ko so kolački ohlajeni, jih obložimo z masleno čokoladno kremo in okrasimo s čokoladnimi jajčki.