Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Recept

Oriana Girotto je razkrila svojega najljubšega


Sonja Javornik/Revija Jana
16. 2. 2025, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Voditeljica oddaje na Aktual TV Oriana Girotto je velika gurmanka. Zagotovo imajo s tem kaj opraviti njene italijanske korenine.

Oriana Girotto
Ivan Valtl
Oriana Girotto rada kuha.

Ker ji ni vseeno, kaj je, tudi sama dobro kuha. Njen najljubši recept je daleč stran od klasike: to so špageti iz (alge) spiruline s krompirjevo omako in hobotnico. Ta jed je preprosta za pripravo, a zelo kremna in posebna, pravi.

»Spirulina doda testeninam modernost in lepo zeleno barvo, v jedi se okusi Sredozemlje, res je nekaj posebnega!« je navdušena sogovornica. Če špagetov s spirulino ne boste našli, lahko seveda uporabite tudi špinačne ali pač navadne.

Testenine s hobotnico
Profimedia
Testenine s hobotnico so preprosta za pripravo, a zelo kremna in posebna jed, pravi Oriana.

Sestavine:

  • 250 g špagetov s spirulino
  • 100 g krompirja 
  • 1 vrečka žafrana (0,125 g)
  • 1 šalotka
  • oljčno olje 
  • 150 g hobotnice
  • sol in poper
  • majaron 

Priprava:

Na oljčnem olju popražite šalotko, dodajte olupljen in narezan krompir, nato pa ga zalijte z vodo ter kuhajte približno 35–40 min.  Ko se skuha, dodajte žafran in zmešajte s paličnim mešalnikom. Odstavite.  

Testenine skuhajte v osoljeni vodi. Ko so kuhane, jih odcedite in vmešajte v krompirjevo juho z okusom žafrana, jed pa zaključite s hobotnico, ki ste jo prej skuhali v juhi, in majaronom. Solite in poprajte po okusu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.