© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hruškova pogača z nadevanim listnatim testom

Hruškova pogača z nadevanim listnatim testom

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Birnentarte mit gefülltem Blätterteig

Sestavine

obloga

  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici hruškovega žganja
  • 3 hruške (čvrste sorte)
  • sok ½ limone
  • ½ žličke cimeta
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja

testo z nadevom

  • 300 g svežega kvašenega listnatega testa
  • 100 g kuhanega in grobo nasekljanega kostanja
  • 3 žlice zmletega maka
  • 2 žlici rozin

Sestavine

obloga

  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici hruškovega žganja
  • 3 hruške (čvrste sorte)
  • sok ½ limone
  • ½ žličke cimeta
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja

testo z nadevom

  • 300 g svežega kvašenega listnatega testa
  • 100 g kuhanega in grobo nasekljanega kostanja
  • 3 žlice zmletega maka
  • 2 žlici rozin

Postopek

1

V teflonskem pekaču s premerom 24 cm počasi segrejemo kristalni sladkor in ga karameliziramo, nato pa zalijemo s hruškovim žganjem.

2

Hruške olupimo, razpolovimo in odstranimo peščišča. Hruškove polovice narežemo na centimeter debele rezine in jih porazdelimo v pekač na karameliziran sladkor. Pokapamo z limonovim sokom ter potresemo s cimetom in vaniljevim sladkorjem.

3

Testo razvaljamo in izrežemo dve okrogli rezini v velikosti modla. En oblat potresemo z nasekljanimi kostanji, makom in rozinami ter pokrijemo z drugim oblatom. Nadevano testo z lopatico položimo na hruške in površino večkrat prebodemo z vilicami.

4

Pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno pol ure. Pogača naj se ohlaja približno 20 minut, nato jo zvrnemo iz modla. Po želji lahko zraven ponudimo čokoladni sladoled ali stepeno sladko smetano.

Priljubljeni recepti

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Mandljevi piškoti

Slavni italijanski cantucci

2 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.