Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
obloga
- 150 g kristalnega sladkorja
- 2 žlici hruškovega žganja
- 3 hruške (čvrste sorte)
- sok ½ limone
- ½ žličke cimeta
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
testo z nadevom
- 300 g svežega kvašenega listnatega testa
- 100 g kuhanega in grobo nasekljanega kostanja
- 3 žlice zmletega maka
- 2 žlici rozin
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
obloga
- 150 g kristalnega sladkorja
- 2 žlici hruškovega žganja
- 3 hruške (čvrste sorte)
- sok ½ limone
- ½ žličke cimeta
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
testo z nadevom
- 300 g svežega kvašenega listnatega testa
- 100 g kuhanega in grobo nasekljanega kostanja
- 3 žlice zmletega maka
- 2 žlici rozin
Postopek
V teflonskem pekaču s premerom 24 cm počasi segrejemo kristalni sladkor in ga karameliziramo, nato pa zalijemo s hruškovim žganjem.
Hruške olupimo, razpolovimo in odstranimo peščišča. Hruškove polovice narežemo na centimeter debele rezine in jih porazdelimo v pekač na karameliziran sladkor. Pokapamo z limonovim sokom ter potresemo s cimetom in vaniljevim sladkorjem.
Testo razvaljamo in izrežemo dve okrogli rezini v velikosti modla. En oblat potresemo z nasekljanimi kostanji, makom in rozinami ter pokrijemo z drugim oblatom. Nadevano testo z lopatico položimo na hruške in površino večkrat prebodemo z vilicami.
Pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno pol ure. Pogača naj se ohlaja približno 20 minut, nato jo zvrnemo iz modla. Po želji lahko zraven ponudimo čokoladni sladoled ali stepeno sladko smetano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čemaževa juha
Rabarbarina pita z jajčno kremo in španskimi vetrci
Sezona rabarbare švigne mimo, kot bi mignil!
Pečen piščanec z rožmarinom in limono
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo