Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavna omleta
Omleta je jajčna jed, ki jo poznajo po vsem svetu. Izvirala naj bi iz Perzije, čeprav mnogi menijo, da je francoska – a francosko je le ime (omelette). Omleta ima veliko različic, kombiniramo pa jo lahko z nešteto različnimi dodatki.
Zelenjavna omleta
Omleta je jajčna jed, ki jo poznajo po vsem svetu. Izvirala naj bi iz Perzije, čeprav mnogi menijo, da je francoska – a francosko je le ime (omelette). Omleta ima veliko različic, kombiniramo pa jo lahko z nešteto različnimi dodatki.
Sestavine
- pest češnjevega paradižnika
- 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- sol in poper
- 2 žlički oljčnega olja in še malo za ponev
- 1 velik strok česna
- 1 bučka
- pest kodrolistnega ohrovta brez stebel
- 30 g svežega ali zamrznjenega graha
- ščep zdrobljenega suhega čilija
- 2 jajci
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- pest češnjevega paradižnika
- 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- sol in poper
- 2 žlički oljčnega olja in še malo za ponev
- 1 velik strok česna
- 1 bučka
- pest kodrolistnega ohrovta brez stebel
- 30 g svežega ali zamrznjenega graha
- ščep zdrobljenega suhega čilija
- 2 jajci
Postopek
Češnjeve paradižnike razpolovimo in jih damo v skledo, dodamo kis, solimo in popramo ter dobro zmešamo.
V majhni kozici segrejemo 2 žlički oljčnega olja, dodamo na rezinice narezan česen in pražimo 1 minuto, da zadiši. Dodamo naribano bučko in pražimo 5 minut ali toliko časa, da tekočina izhlapi. Dodamo kodrolistni ohrovt in grah ter pražimo še 2 minuti, da ohrovt upade. Začinimo s soljo, poprom in čilijem.
Segrejemo majhno ponev in vanjo kanemo malo olja. Jajci razžvrkljamo, solimo in popramo ter zlijemo v ponev. Ponev zavrtimo, da se mešanica razlije po dnu. Ko se omleta spodaj rjavo obarva in je zgoraj skoraj pečena, na eno stran naložimo praženo zelenjavo, nato pa čeznjo previdno preganemo drugo polovico omlete.
Omleto prenesemo na krožnik, priložimo paradižnik in postrežemo.
Priljubljeni recepti
Koruzne pogačice
Koruzne pogačice so pripravljene, kot bi mignil, skupaj s solato pa so lahko odlična malica.