Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavna omleta
Omleta je jajčna jed, ki jo poznajo po vsem svetu. Izvirala naj bi iz Perzije, čeprav mnogi menijo, da je francoska – a francosko je le ime (omelette). Omleta ima veliko različic, kombiniramo pa jo lahko z nešteto različnimi dodatki.
Zelenjavna omleta
Omleta je jajčna jed, ki jo poznajo po vsem svetu. Izvirala naj bi iz Perzije, čeprav mnogi menijo, da je francoska – a francosko je le ime (omelette). Omleta ima veliko različic, kombiniramo pa jo lahko z nešteto različnimi dodatki.
Sestavine
- pest češnjevega paradižnika
- 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- sol in poper
- 2 žlički oljčnega olja in še malo za ponev
- 1 velik strok česna
- 1 bučka
- pest kodrolistnega ohrovta brez stebel
- 30 g svežega ali zamrznjenega graha
- ščep zdrobljenega suhega čilija
- 2 jajci
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
- pest češnjevega paradižnika
- 1⁄2 žlice belega vinskega kisa
- sol in poper
- 2 žlički oljčnega olja in še malo za ponev
- 1 velik strok česna
- 1 bučka
- pest kodrolistnega ohrovta brez stebel
- 30 g svežega ali zamrznjenega graha
- ščep zdrobljenega suhega čilija
- 2 jajci
Postopek
Češnjeve paradižnike razpolovimo in jih damo v skledo, dodamo kis, solimo in popramo ter dobro zmešamo.
V majhni kozici segrejemo 2 žlički oljčnega olja, dodamo na rezinice narezan česen in pražimo 1 minuto, da zadiši. Dodamo naribano bučko in pražimo 5 minut ali toliko časa, da tekočina izhlapi. Dodamo kodrolistni ohrovt in grah ter pražimo še 2 minuti, da ohrovt upade. Začinimo s soljo, poprom in čilijem.
Segrejemo majhno ponev in vanjo kanemo malo olja. Jajci razžvrkljamo, solimo in popramo ter zlijemo v ponev. Ponev zavrtimo, da se mešanica razlije po dnu. Ko se omleta spodaj rjavo obarva in je zgoraj skoraj pečena, na eno stran naložimo praženo zelenjavo, nato pa čeznjo previdno preganemo drugo polovico omlete.
Omleto prenesemo na krožnik, priložimo paradižnik in postrežemo.
Priljubljeni recepti
Čokoladne kocke z rumom
Cheesecake tortice s pinjencem in medeno pečenim sadjem
Pisane tortice za poletni piknik
Čokoladne lunice
Testenine alfredo
Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.