Kaj boste skuhali danes?
Rižota s kozicami, korenčkom in zeleno
Rižota s kozicami, korenčkom in zeleno
Sestavine
- 280 g riža za rižote
- 500 g celih kozic
- 25 g masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 100 g korenčka
- 40 g gomolja zelene
- sol
- poper
- 1 dl belega vina
- 0,7 dl smetane za kuhanje
- oljčno olje za peko kozic
- 4 vejice kopra za okras
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 280 g riža za rižote
- 500 g celih kozic
- 25 g masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 100 g korenčka
- 40 g gomolja zelene
- sol
- poper
- 1 dl belega vina
- 0,7 dl smetane za kuhanje
- oljčno olje za peko kozic
- 4 vejice kopra za okras
Postopek
Kozicam odstranimo glave in jih olupimo. Štiri kozice pustimo neolupljene za okras. Glave in oklepe damo v primerno kozico, zalijemo s 7 dl vode in zavremo. Pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Jušno osnovo precedimo in pustimo na toplem.
Medtem pripravimo preostale sestavine. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. V široki kozici segrejemo olje in maslo, dodamo čebulo in jo nežno pražimo približno 8 minut in občasno premešamo. Olupimo korenček in zeleno in ju naribamo. K praženi čebuli dodamo najprej česen, premešamo, da zadiši, nato dodamo korenček in zeleno. Zelenjavo malo prepražimo, nato v kozico stresemo riž in ga pražimo nekaj minut, da postekleni.
Prilijemo vino, počakamo, da izhlapi, nato dodamo zajemalko jušne osnove, solimo in popramo. Počakamo, da riž vpije tekočino, nato dodamo naslednjo zajemalko jušne osnove. Mešamo in nadaljujemo z dodajanjem tekočine. Vse skupaj traja približno 20 minut. Pet minut pred koncem dodamo očiščene rakce in rižoto skuhamo do konca. Tik pred koncem vmešamo še smetano za kuhanje in odstavimo.
Prihranjene kozice popečemo v ponvici na malo oljčnega olja in z njimi okrasimo krožnik. Priložimo še vejico kopra in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ledeni čaj z rumom in zelenim ledom
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.