© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Sladki skutni njoki z robidami


Lara Jelen
25. 8. 2025, 08.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zakaj bi njoke vedno pripravljali samo slane. Odlično se ujamejo tudi z robidovo omako ter drobljencem iz drobtin in mletih mandljev.

sladkih5 profimedia-0463074973.jpg
Profimedia
Skutni njoki z robidami

Sestavine

  • 400 g skute
  • 2 jajci
  • 50 g moke
  • 50 g zdroba
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 žlička naribane limonine lupinice
  • ščepec soli
  • maslo za preliv

omaka:

  • 500 g robid + za okras,
  • 100 ml soka črnega ribeza
  • sok 1 limone
  • 2 žlici medu

mandljev drobljenec:

  • 70 g drobtin
  • 70 g mletih olupljenih mandljev
  • 40 g sladkorja v prahu

Priprava

1. Skuto in jajca dobro zmešajte. Moko, zdrob, sladkor, limonino lupinico in ščepec soli premešajte. Mešanico počasi dodajte k skuti in jajcem. Pripravljeno testo pustite počivati vsaj 30 minut.

2. Pripravite omako in drobljenec. Za omako dajte v ponev robide, sok črnega ribeza in limonin sok. Segrevajte, dokler se robide ne zmehčajo. Nato ponev odstavite z ognja in vmešajte med. Zmešajte s paličnim mešalnikom in nato po želji precedite skozi fino sito.

3. Za drobljenec mlete mandlje in drobtine na suho ali na maslu prepražite v ponvi. Pustite, da se mešanica ohladi, nato dodajte sladkor in premešajte.

4. V veliko ponev nalijte vodo in jo zavrite. Iz testa oblikujte njoke, nato jih spustite v vodo in kuhajte približno 5 minut oziroma dokler ne priplavajo na površje. Odcedite. Postrezite z omako in drobljencem.

 Objavljeno v reviji Jana,  št. 33, 19. avgust 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.