Kulinarika / stran 4
Navdušite goste s praznično obarvanimi jedmi
Želite praznike obarvati z nečim posebnim? Račja pašteta, riba s kumkvatom in kremna juha s sladkim krompirjem bodo goste zagotovo navdušili.
Sobotni recept: Gobove palačinke
Pripravite si slastne gobove palačinke.
Praznična priloga: pečene krompirjeve vrtnice
Pečen krompir lahko zasije tudi praznično: pripravite ga kot čudovite krompirjeve vrtnice. Preprosto, dekorativno in popolno za vsako slavnostno mizo.
Okusno polnovredno kosilo, bogato z beljakovinami
Slastna jed, združuje kakovostne beljakovine, polnovredno žito in pisano zelenjavo, je premišljena, nasitna in zelo primerna za načrtovanje obrokov vnaprej.
5 glavnih jedi, s katerimi boste navdušili za praznike
Prazniki so pred vrati – čas je, da izberemo jedi, s katerimi bomo presenetili in očarali goste, ki bodo sedli za našo praznično mizo.
S temi triki bodo vaše cimetove zvezdice popolne
Cimetove zvezdice iz mandljev, beljaka, sladkorja in cimeta v Evropi pripravljamo že vsaj od 16. stoletja, praznikov pa si brez njih sploh ne znamo predstavljati.
Nepogrešljiva skuta: 6 receptov za božanske sladice
Skuta je nežna zvezda številnih sladic; kremna, lahka in neverjetno vsestranska. Odkrijte najboljše recepte, v katerih zasije v vsej svoji popolnosti.
Krepka zimska jed, ki je v ponos Prekmurcem
Bujta repa je tradicionalna prekmurska jed iz enega lonca, ki so jo nekdaj pripravljali v času kolin.
Preden se odločite, da vas ne gane potica, preizkusite ta recept
Sodobna zvezda praznične mize, ki bo prepričala vse skeptike, ki jim tradicionalni nadevi ne dišijo – poiskali smo najboljši recept za čokoladno potico.
Božansko družinsko kosilo iz enega lonca
Iščete kosilo, ki ga pripravite v enem loncu? Ta res preprost recept za piščančja stegna s testeninskim rižkom v bogati mediteranski omaki nas je prepričal.
Dodajte to sestavino, ko kuhate krompir: hitreje bo kuhan in ne bo razpadel
Odkrijte preprost trik za popoln kuhan krompir: dodajte mu žlico olja ali masla, da se bo skuhal hitreje, ostal čvrst in imel še lepši okus.
Ultimativni vodič za pripravo pečenke
Decembrska druženja so več kot odličen čas za pripravo sočne pečenke. Pot do uspešne priprave se začne pri izbiri pravega kosa mesa in konča z izbiro prilog.
Ikonična jed, brez katere ne mine december
Tatarski biftek, tatarc, tatar – ni pomembno, kako mu pravimo, pomembno je, da decembra zasije na naših omizjih. Poglejte, kako ga pripravimo mi.
Nina Bratovž: Vse imamo, samo pokazati je treba to svetu in ga navdušiti
Sommelierka Nina Bratovž je bila na kongresu združenja mladih evropskih gostincev JRE v Parizu razglašena za prvo ime sommeljerskega poklica lanskega leta.
Prečudovita sladica, ki prinaša srečo v novem letu
Božično deblo je praznična sladica, ki izvira iz francoske kulinarične tradicije, in polepša vsako praznično omizje.
Če obožujete čupavce, boste navdušeni nad to različico brez mleka in jajc
Recept za čupavce brez mleka in jajc, ki vas presenetijo z bogatim okusom, mehkobo in izjemno sočnostjo.
Telečja in goveja pečenka: kateri kos bo najboljši
O telečji pečenki raje kot o nesrečnem simbolu slovenskega realizma razmišljamo kot o tradicionalni izbiri za pečenko, ki je tako mehka, da bi jo lahko jedli z žlico.
Svinjska pečenka: kateri kos izbrati
Priprava nežne in sočne pečenke ni kar tako, prvi korak pa je gotovo izbira pravega kosa. Z našimi nasveti boste pred mesarjem izpadli kot pravi poznavalci.
Odlično italijansko kulinariko odslej v celoti ščiti Unesco
Na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine so danes uvrstili italijansko kulinariko kot celovit ritual, ki krepi skupnostne vezi.