
Kulinarika / stran 3

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Izberite pravo čokolado: kaj pomenijo odstotki na embalaži
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?

5 odličnih jedi iz svežih gob
Kako lepo je, ko v gozdu zadiši po gobah. In kako lepo je, ko po gobah zadiši iz lonca, ponve ali pekača. Preverite, kateri so naši najljubši recepti z gobami.

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Božanska jed, ki je kot nalašč za poletna druženja
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.

Ta tradicionalna slovenska jed je boljša od vsake kurje župce
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.

Kako sterilizirati kozarce za vlaganje: preprosto, varno in učinkovito
Ne dopustite, da bi bil vaš trud zaman. Pri vlaganju sezonskega sadja in zelenjave je čistoča ključna, zato je kozarce in pokrovčke treba skrbno sterilizirati.

Kulinarični hit: lazanja, ki jo boste kuhali znova in znova
Lazanja je kraljica italijanske kuhinje, ki ne razočara. A priznajmo si: priprava klasične lazanje je projekt. Ravno zato gre naslednjemu trendu tako dobro.

Zdrobovi žličniki babice Ane: V maso primeša mleko
Babica Ana Eržen iz Mavčič nam je poslala svoj recept za zelo rahle in slastne zdrobove žličnike. Zanje, je ponosno povedala, je že dobila tudi nagrado. Takole jih pripravite ...

3 nezdravi prigrizki za tu in tam
Bodimo iskreni, tu in tam si pač zaželimo nezdravih prigrizkov in s tem načeloma ni nič narobe. Mastni in slastni prigrizki pa so še boljši v dobri družbi.

Tako bo vaša lesena deska zdržala leta
Leseno desko imamo v kuhinji vsi. Pomembno je, da znamo zanjo tudi poskrbeti, da bo zdržala čim dlje.

Pripravite kari iz filma Okus po ljubezni
Deževni vikendi in dnevi so kot nalašč za kuhanje in gledanje filmov. Za vas smo izbrali recept iz filma Okus po ljubezni, ki navdušuje z indijskimi jedmi.

Tudi gotove jedi so lahko povsem okusne in zdrave
Kadar se nam mudi, so že pripravljene jedi največkrat prva izbira. Toda z nekaj dodatki jih lahko obogatite za še nekaj vitaminov in okusa.

Okusni poletni recepti za jedi iz mladih bučk
Sezona bučk je. Najboljše so mlade in sveže, zato kar v ponev z njimi. Okusno kosilo bo kmalu na mizi.

Pripravite dunajske zrezke, kot se spodobi
Dunajski zrezek je znamenita avstrijska klasika in ena najljubših jedi Arnolda Schwarzeneggerja. Priznamo, tudi nam je všeč – a le, če pripravljen pravilno.

Tako naredite popolno krhko testo za pite
Pita je ena tistih dobrot, ki s svojo preprostostjo in rustikalnim šarmom vedno znova navduši. A pod nadevom se skriva pomembna skrivnost: popolno krhko testo.

"Naša generacija je prinesla v Slovenijo nekaj drugačnega"
Poslanstvo z rdečo in zeleno Michelinovo zvezdico okronanega kuharskega chefa Uroša Štefelina je obuditi pozabljene tradicionalne slovenske jedi.