© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 5

osvezilni-zeliscni-koktajli

Okusi narave, ujeti v požirku: osvežilni zeliščni koktajli

Zeliščni koktajli so prava poslastica za vse čute – očarajo z bogatimi okusi, omamnimi vonji in estetskim videzom. Poleg tega lahko skrbno izbrana zelišča na pivca učinkujejo blagodejno. Farmacevt Samo Kreft in vodja delavnic zeliščnih koktajlov Nataša Sivec sta nam dala nekaj odličnih receptov.

Andreja Comino
27. 7. 2025, 06.00
strocji fizol.jpg

Poletna romanca: stročji fižol

Stročji fižol je kot poletna romanca. Pojavi se iznenada, nam ne pusti misliti na nič drugega, pa čez noč izgine. No, k sreči lahko stročji fižol shranimo.

Barbara Slivnik
26. 7. 2025, 16.00
žar, zrezek

Balkanski roštilj, ki zadiši do sosedov

Poletje je čas piknikov in "roštilja". Da pa se za pravo avtentično izkušnjo ne boste rabili zapeljati do bližnjih sosedov, imamo za vas nekaj trikov, s katerimi boste čevapčiče "žarili", kot pravi mojstri.

Uredništvo
26. 7. 2025, 06.00
paradizniki, recept

Tri ideje za najslastnejše jedi iz paradižnikov

Paradižnik nas v poletnih mesecih razveseljuje s svojim polnim okusom in vabi, da ga vključimo v čim več jedi. Italijani bi nam gotovo priporočili svojo imenitno solato panzanello, sicer pa jih lahko tudi spečemo z ribo ali jih na pikniku postrežemo kar na slastnih, doma narejenih nabodalcih.

Lara Jelen
26. 7. 2025, 06.00
foto jana17.jpg

Skutini cmoki z marelicami babice Tatjane

Babica Tatjana Lisec iz Hrastnika nam je poslala recept za skutine cmoke, ki jih njena vnuka pojesta z velikim užitkom. Se je pa verjetno ne bosta najbolj spominjala po tej dobroti, temveč najverjetneje bolj po tortah, riževem narastku in drugih sladicah.

Uredništvo
26. 7. 2025, 04.45
Hard seltzer

Pozabite na aperol, to je napitek tega poletja

V zadnjem času ste zagotovo že zasledili besedo seltzer – morda v oglasih, morda v najljubšem baru. Okoli te pijače kroži kar nekaj napačnih predstav: da je to nekakšna različica piva, da gre za gazirano vodko, in še bi lahko naštevali.

Andrej Colarič
25. 7. 2025, 05.40

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.