© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cezarjeva solata na žaru

Lahka in osvežilna solata za vroče poletne dni

Cezarjeva solata na žaru

Lahka in osvežilna solata za vroče poletne dni

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cezarjeva_zar

Sestavine

  • 6 razpolovljenih glavic rimske solate
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 francoska štruca
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 2 drobno sesekljana stroka česna
  • 100 g parmezana, nastrganega na ostružke

preliv

  • sol in poper
  • 2 rumenjaka
  • sok in naribana lupinica 1 limete
  • ½ žličke gorčice
  • 2 brizga worcestrske omake
  • 2 stroka česna
  • 5 slanih filejev sardonov (inčunov)
  • 10 g naribanega parmezana
  • 10 kaper
  • 2 dl repičnega olja
  • 1 dl oljčnega olja
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove
  • kajenski poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 razpolovljenih glavic rimske solate
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 francoska štruca
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 2 drobno sesekljana stroka česna
  • 100 g parmezana, nastrganega na ostružke

preliv

  • sol in poper
  • 2 rumenjaka
  • sok in naribana lupinica 1 limete
  • ½ žličke gorčice
  • 2 brizga worcestrske omake
  • 2 stroka česna
  • 5 slanih filejev sardonov (inčunov)
  • 10 g naribanega parmezana
  • 10 kaper
  • 2 dl repičnega olja
  • 1 dl oljčnega olja
  • 1 dl zelenjavne jušne osnove
  • kajenski poper

Postopek

1

V skledici zmešamo med, balzamični kis in oljčno olje, solimo in popramo. V tej mešanici mariniramo solato s prerezano stranjo navzdol. Francosko štruco narežemo na rezine in jih premažemo z mešanico oljčnega olja in česna.

2

Za omako damo v mikser rumenjaka, limetin sok in lupinico, gorčico, worcestrsko omako, sardone, česen, kapre in parmezan ter na hitro zmešamo. Nato med mešanjem pri nizkih obratih v tankem curku prilijemo obe olji, da dobimo gladko in povezano omako. Nazadnje vmešamo jušno osnovo ter začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom.

3

Žar pripravimo za direktno in indirektno vročino (180 °). Solato spečemo na direktni vroči na prerezani strani, da dobi lepe proge od žara, nato jo prestavimo na indirektno vročino. Solatne polovice posujemo s parmezanovimi ostružki in pustimo, da se malo stopi. Medtem po obeh straneh rahlo opečemo rezine kruha

4

Solato razdelimo na krožnike, priložimo paradižničke in opečene kruhke, posujemo s še malo parmezana in ponudimo z omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.