© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cezarjeva solata s pečenim piščancem

Cezarjeva solata s pečenim piščancem

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
SOLATA IMG_6388000

Sestavine

  • 1 velik piščanec (1,7 kg)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 limona, narezana na 4 krhlje
  • 6 rezin prekajene mesnate slanine
  • 3 debele rezine belega kruha ali 1 mala čabata
  • 1 rimska solata
  • pest rukole
  • 4 slani fileji sardonov (inčunov)
  • 1 strt strok česna
  • ½ žličke dijonske gorčice
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 50 g grobo naribanega parmezana
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 velik piščanec (1,7 kg)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 limona, narezana na 4 krhlje
  • 6 rezin prekajene mesnate slanine
  • 3 debele rezine belega kruha ali 1 mala čabata
  • 1 rimska solata
  • pest rukole
  • 4 slani fileji sardonov (inčunov)
  • 1 strt strok česna
  • ½ žličke dijonske gorčice
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 50 g grobo naribanega parmezana
  • sol in poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Piščanca damo v velik pekač, ga po vseh straneh namažemo z oljem ter solimo in popramo. Čez piščanca ožamemo dva krhlja limone in pečemo 1 uro in 15 minut.

2

V pekač nato dodamo rezine slanine in pečemo še 10 minut, da slanina postane hrustljava, piščanec pa je skoz in skoz pečen in ima zlato zapečeno kožo.

3

Piščanca in slanino vzamemo iz pečice, v pekač pa dodamo kruh, narezan na 1,5 cm velike kocke, ki jih dobro pomešamo s sokovi od pečenja. (Če je v pekaču preveč maščobe, jo prej odlijemo.) Pečemo 8 do 10 minut, da se kruh zlato zapeče.

4

Slanino grobo narežemo, meso piščančjih beder pa natrgamo na kose (prsi prihranimo za juho, hrbet uporabimo za jušno osnovo, perutničke pa pojemo za malico). Solatne liste natrgamo in jih skupaj z rukolo razporedimo v 4 skledice za solato, nato obložimo s piščancem, slanino in popečenim kruhom.

5

V majhnem multipraktiku zmeljemo narezane sardonove fileje, strt strok česna in gorčico. Prilijemo ekstra deviško oljčno olje in stisnemo sok preostalih dveh limonovih krhljev ter zmešamo. Solato zabelimo s prelivom in posujemo z grobo naribanim parmezanom.

Nasvet

Če želimo pripraviti samo solato, ne pa tudi juhe, lahko na enak način spečemo samo 4 piščančja stegna (30 do 40 minut). Za preliv pa lahko namesto sardonov vzamemo malo gorgonzole.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.