
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka

Sestavine
- 1 glavica česna
- 2 žlici nasekljanega origana
- 2 limoni
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 cel piščanec (pribl. 1,6 kg)
- 3 velike rdeče paprike
- 3 majhne rdeče čebule
- 4 velike bučke
- 3 žlice nasekljane mete
- 200 g sira feta
- 400 g čičerke
- sol
- poper
- lističi mete za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 glavica česna
- 2 žlici nasekljanega origana
- 2 limoni
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 cel piščanec (pribl. 1,6 kg)
- 3 velike rdeče paprike
- 3 majhne rdeče čebule
- 4 velike bučke
- 3 žlice nasekljane mete
- 200 g sira feta
- 400 g čičerke
- sol
- poper
- lističi mete za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Glavico česna razdelimo na stroke in jih olupimo. 3 stroke stremo, preostale pustimo cele. Origano nasekljamo. Stisnemo sok ene limone, drugo narežemo na krhlje. Strt česen in origano zmešamo z limonovim sokom, 3 žlicami olja in soljo, da naredimo začimbno mešanico. V noge piščanca naredimo nekaj zarez, nato ga damo v večji pekač in natremo z dvema žlicama začimbne mešanice. Stisnjene lupine limone damo v piščančjo trebušno votlino in piščanca pečemo 30 minut.
Medtem pripravimo zelenjavo. Paprikam odstranimo semena in jih razrežemo na večje koščke. Čebulo olupimo in narežemo na krhlje, bučke po dolgem razrežemo na četrtine in nato še na manjše kose. Papriko, čebulo, cele stroke česna in bučke damo v veliko skledo, solimo in premešamo. Po 30 minutah razporedimo zelenjavo okoli piščanca, poškropimo s polovico preostale začimbne mešanice in pečemo 1 uro.
Piščanca vzamemo iz pečice, ga položimo na pladenj, pokrijemo s folijo in pustimo počivati. Če je piščanec spustil veliko maščobe, jo odstranimo iz pekača, omako pa pustimo. Nadrobimo feto in odcedimo čičerko. Krhlje limone, meto, feto in čičerko ter preostalo začimbno mešanico premešamo z zelenjavo in omako v pekaču in jed postavimo nazaj v pečico za 10 minut, da se segreje. Segreto prilogo razporedimo okoli piščanca, posujemo z metinimi listi in postrežemo.