
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec v solati s tortiljo
Enostavna malica za naše lačne najstnike
Piščanec v solati s tortiljo
Enostavna malica za naše lačne najstnike

Sestavine
- ¼ žličke oljčnega olja
- 2 žlici manj mastne kisle smetane
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 zelo majhna glavica hrustljave solate
- 50 g odcejene koruze iz pločevinke
- 5 češnjevih paradižnikov
- 75 g piščanca, pečenega na žaru
- sok ½ limete
- ½ majhnega avokada
- 1 koruzna tortilja

Spomin na otroštvo ali sodoben brunch trend?
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- ¼ žličke oljčnega olja
- 2 žlici manj mastne kisle smetane
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 zelo majhna glavica hrustljave solate
- 50 g odcejene koruze iz pločevinke
- 5 češnjevih paradižnikov
- 75 g piščanca, pečenega na žaru
- sok ½ limete
- ½ majhnega avokada
- 1 koruzna tortilja
Postopek
Za preliv zmešamo olje, kislo smetano in kis. Shranimo ga v hladilnik.
Solato ločimo na liste in jih natrgamo, paradižničke prepolovimo, avokado olupimo in narežemo na koščke. Solato, koruzo, paradižnik in piščanca damo v škatlo za malico. Avokado pomešamo z limetinim sokom in ga naložimo po vrhu. Obložimo z nalomljeno tortiljo. Priložimo preliv, s katerim zabelimo solato, tik preden se je lotimo.
Fini dodatki
Za dodatno energijo malico dopolnite s čipsom iz sladkega krompirja ter pokovko s čokoladnim prelivom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojina solata z brokolijem in jajcem
Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije
Makroni s čokolado in malinami
Fina mojstrovina, ki si jo je izmislil kuhar Katarine Medičejske
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.