
Kaj boste skuhali danes?
Pečen piščanec s pikantno klobaso in mladim krompirjem
Zlato zapečen piščanec kar vabi k mizi!
Pečen piščanec s pikantno klobaso in mladim krompirjem
Zlato zapečen piščanec kar vabi k mizi!

Sestavine
- 1 cel piščanec (pribl. 1 1⁄2 kg)
- košček masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1⁄2 limone
- 1 lovorov list
- 1 vejica timijana
- 300 g pikantne klobase chorizo*
- 700 g mladega krompirja
- 12 neolupljenih strokov česna
- obilen brizg suhega šerija
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- pest peteršiljevih listov
- sol in poper

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 cel piščanec (pribl. 1 1⁄2 kg)
- košček masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1⁄2 limone
- 1 lovorov list
- 1 vejica timijana
- 300 g pikantne klobase chorizo*
- 700 g mladega krompirja
- 12 neolupljenih strokov česna
- obilen brizg suhega šerija
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- pest peteršiljevih listov
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Piščanca solimo in popramo po vsej površini. V veliki nepregorni kozici s pokrovko segrejemo maslo in olje, da začneta cvrčati, nato pa dobrih 15 minut počasi pečemo piščanca in ga medtem obračamo, da povsod dobi rjavo skorjico. Tedaj ga vzamemo iz kozice in nadevamo z limono, lovorom in timijanom. Postavimo ga na stran.
Klobaso narežemo na večje kolobarje, krompir razrežemo na polovice ali na četrtine, če je zelo velik. Iz kozice odlijemo večino olja, jo postavimo nazaj na kuhalnik in klobaso pražimo 5 minut, da spusti rdečo oljnato tekočino. Takrat dodamo krompir in pražimo, da začne cvrčati in dobivati barvo, nato pa še česen. Prilijemo šeri in kuhamo, da začne brbotati in nekoliko izhlapi, nazadnje pa prilijemo jušno osnovo.
Piščanca namestimo med krompir s prsnim košem navzgor, pokrijemo kozico in postavimo v pečico za 1 uro in 15 minut oziroma tako dolgo, da piščančja bedra zlahka odtrgamo od trupa. Kozico vzamemo iz pečice in postavimo na stran za 10 minut. Peteršilj grobo nasekljamo, ga potresemo po piščancu in takoj postrežemo.
Nasvet
Chorizo je tradicionalna španska prekajena in začinjena klobasa, v osnovi iz svinjine, ki se po sestavinah od pokrajine do pokrajine lahko razlikuje. V receptih jo lahko zamenjamo tudi s kakšno drugo prekajeno klobaso.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rabarbarini kvadrati z ovsenimi kosmiči
Mehiška paradižnikova solata pico de gallo
Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara
Pečena buča s smetano, timijanom in parmezanom
Pečena buča s smetano in parmezanom bo navdušila ljubitelje fondijev in jeseni. Odlično se obnese kot prigrizek za zabave.