© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščanec v pivu

Piščanec v pivu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec v pivu

Sestavine

  • 1 piščanec (2 kg)
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • 500 g mladih čebulic
  • 5 dl piva
  • 250 g šampinjonov
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 žlica moke

Sestavine

  • 1 piščanec (2 kg)
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • 500 g mladih čebulic
  • 5 dl piva
  • 250 g šampinjonov
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 žlica moke

Postopek

1

Piščanca razrežemo na primerne kose. Mlado čebulico narežemo na ne premajhne koščke, šampinjone očistimo, večje razpolovimo, manjše pustimo cele.

2

V kotličku segrejemo olje in maslo. Mlado čebulico prepražimo in tik preden začne rjaveti, jo s penovko poberemo iz kotlička. Na isti maščobi do lepe barve popečemo piščančje kose, nato jih potresemo z moko in ob stalnem mešanju pražimo 1 do 2 minuti. V kotliček vrnemo čebulo, zalijemo s pivom, dodamo šampinjone in zelenjavno osnovo, solimo in popramo.

3

Piščanca dušimo 40 do 45 minut, dokler se piščanec ne skuha. Po potrebi dodamo še malo jušne osnove. Odstranimo morebitno odvečno maščobo z omake, dodamo smetano in še enkrat zavremo.

Priljubljeni recepti

Sladka praznična drevesca

1 h 20 min
Enostavno

Piščanec z rožmarinom v paradižnikovi omaki

Pišče iz enega lonca po italijansko

35 min
Enostavno

Kostanjeve čokoladne rezine

Razkošna sladica brez glutena

30 min
Enostavno

Veseli čokoladni snežaki

Zimske počitnice naj ne minejo brez delanja snežaka

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.