
Piščanec v pivu
Piščanec v pivu

Sestavine
- 1 piščanec (2 kg)
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- 500 g mladih čebulic
- 5 dl piva
- 250 g šampinjonov
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- sveže zmlet poper
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica sladke smetane
- 1 žlica moke

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1 piščanec (2 kg)
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- 500 g mladih čebulic
- 5 dl piva
- 250 g šampinjonov
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- sveže zmlet poper
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica sladke smetane
- 1 žlica moke
Postopek
Piščanca razrežemo na primerne kose. Mlado čebulico narežemo na ne premajhne koščke, šampinjone očistimo, večje razpolovimo, manjše pustimo cele.
V kotličku segrejemo olje in maslo. Mlado čebulico prepražimo in tik preden začne rjaveti, jo s penovko poberemo iz kotlička. Na isti maščobi do lepe barve popečemo piščančje kose, nato jih potresemo z moko in ob stalnem mešanju pražimo 1 do 2 minuti. V kotliček vrnemo čebulo, zalijemo s pivom, dodamo šampinjone in zelenjavno osnovo, solimo in popramo.
Piščanca dušimo 40 do 45 minut, dokler se piščanec ne skuha. Po potrebi dodamo še malo jušne osnove. Odstranimo morebitno odvečno maščobo z omake, dodamo smetano in še enkrat zavremo.