
Piščanec v pivu
Piščanec v pivu

Sestavine
- 1 piščanec (2 kg)
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- 500 g mladih čebulic
- 5 dl piva
- 250 g šampinjonov
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- sveže zmlet poper
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica sladke smetane
- 1 žlica moke

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 1 piščanec (2 kg)
- 2 žlici olja
- 25 g masla
- 500 g mladih čebulic
- 5 dl piva
- 250 g šampinjonov
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- sveže zmlet poper
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica sladke smetane
- 1 žlica moke
Postopek
Piščanca razrežemo na primerne kose. Mlado čebulico narežemo na ne premajhne koščke, šampinjone očistimo, večje razpolovimo, manjše pustimo cele.
V kotličku segrejemo olje in maslo. Mlado čebulico prepražimo in tik preden začne rjaveti, jo s penovko poberemo iz kotlička. Na isti maščobi do lepe barve popečemo piščančje kose, nato jih potresemo z moko in ob stalnem mešanju pražimo 1 do 2 minuti. V kotliček vrnemo čebulo, zalijemo s pivom, dodamo šampinjone in zelenjavno osnovo, solimo in popramo.
Piščanca dušimo 40 do 45 minut, dokler se piščanec ne skuha. Po potrebi dodamo še malo jušne osnove. Odstranimo morebitno odvečno maščobo z omake, dodamo smetano in še enkrat zavremo.