© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščanec v pivu

Piščanec v pivu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec v pivu

Sestavine

  • 1 piščanec (2 kg)
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • 500 g mladih čebulic
  • 5 dl piva
  • 250 g šampinjonov
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 žlica moke

Sestavine

  • 1 piščanec (2 kg)
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • 500 g mladih čebulic
  • 5 dl piva
  • 250 g šampinjonov
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 žlica moke

Postopek

1

Piščanca razrežemo na primerne kose. Mlado čebulico narežemo na ne premajhne koščke, šampinjone očistimo, večje razpolovimo, manjše pustimo cele.

2

V kotličku segrejemo olje in maslo. Mlado čebulico prepražimo in tik preden začne rjaveti, jo s penovko poberemo iz kotlička. Na isti maščobi do lepe barve popečemo piščančje kose, nato jih potresemo z moko in ob stalnem mešanju pražimo 1 do 2 minuti. V kotliček vrnemo čebulo, zalijemo s pivom, dodamo šampinjone in zelenjavno osnovo, solimo in popramo.

3

Piščanca dušimo 40 do 45 minut, dokler se piščanec ne skuha. Po potrebi dodamo še malo jušne osnove. Odstranimo morebitno odvečno maščobo z omake, dodamo smetano in še enkrat zavremo.

Priljubljeni recepti

Svinjski kotleti z balzamičnim kisom in vodno krešo

Takole iz preprostih kotletov naredimo vznemirljivo jed.

25 min
Enostavno

Pečeni krompir s tuninim nadevom

Iz rubrike Otroci kuhamo

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.