© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščanec v pivu

Piščanec v pivu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec v pivu

Sestavine

  • 1 piščanec (2 kg)
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • 500 g mladih čebulic
  • 5 dl piva
  • 250 g šampinjonov
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 žlica moke
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 piščanec (2 kg)
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • 500 g mladih čebulic
  • 5 dl piva
  • 250 g šampinjonov
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 žlica moke

Postopek

1

Piščanca razrežemo na primerne kose. Mlado čebulico narežemo na ne premajhne koščke, šampinjone očistimo, večje razpolovimo, manjše pustimo cele.

2

V kotličku segrejemo olje in maslo. Mlado čebulico prepražimo in tik preden začne rjaveti, jo s penovko poberemo iz kotlička. Na isti maščobi do lepe barve popečemo piščančje kose, nato jih potresemo z moko in ob stalnem mešanju pražimo 1 do 2 minuti. V kotliček vrnemo čebulo, zalijemo s pivom, dodamo šampinjone in zelenjavno osnovo, solimo in popramo.

3

Piščanca dušimo 40 do 45 minut, dokler se piščanec ne skuha. Po potrebi dodamo še malo jušne osnove. Odstranimo morebitno odvečno maščobo z omake, dodamo smetano in še enkrat zavremo.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.