© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančji burgerji po cajunsko

Spoznajte povsem nove začimbe za burgerje

Piščančji burgerji po cajunsko

Spoznajte povsem nove začimbe za burgerje

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piščančji burgerji po cajunsko

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kože
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 rezine dimljene slanine
  • 2 avokada
  • 4 male čabate
  • 4 tanke rezine najljubšega sira
  • 4 majhne pesti mladih špinačnih listov
  • majoneza, ko postrežemo (po želji)

cajunska začimbna mešanica

  • 1 žlica mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 1 žlica mlete paprike
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kože
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 rezine dimljene slanine
  • 2 avokada
  • 4 male čabate
  • 4 tanke rezine najljubšega sira
  • 4 majhne pesti mladih špinačnih listov
  • majoneza, ko postrežemo (po želji)

cajunska začimbna mešanica

  • 1 žlica mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 1 žlica mlete paprike
  • sol in poper

Postopek

1

Začimbe zmešamo z malo soli in več popra ter jih damo na stran v večjo skledo. Žar v pečici segrejemo na visoko temperaturo. Piščančje prsi rahlo potolčemo na leseni delovni površini, jih pokapamo s polovico olja in povaljamo v skledi z začimbami, da je meso z vseh strani dobro začinjeno. Preostalo olje segrejemo v veliki ponvi in na njem po 5 minut na vsaki strani pečemo piščanca, da se popeče, nato ga potisnemo ob stran ponve in v njej še nekaj minut pražimo slanino.

2

Medtem ko se piščanec peče, avokado razpolovimo, razkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine. Čabate prerežemo in prerezane strani popečemo. Zgornje dele čabat obložimo s sirom in pečemo pod žarom, da se sir stopi.

3

Sestavimo burgerje. Čabate po želji premažemo z majonezo, obložimo s pestjo špinačnih listov in režnjem slanine. Piščanca narežemo na rezine, izmenično z rezinami avokada jih polagamo na slanino in pazimo, da nam avokado ne uide. Na vrh položimo zgornji del čabate, po njem rahlo pritisnemo in burgerje postrežemo.

Nasvet

Z burgerji lahko ponudimo tudi preprosto solato. Na krožnik izmenično polagamo rezine avokada, paradižnika in mocarele. Rezine posipamo z natrgano baziliko, pokapamo z najljubšim prelivom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.