
Piščančji burgerji po cajunsko
Spoznajte povsem nove začimbe za burgerje
Piščančji burgerji po cajunsko
Spoznajte povsem nove začimbe za burgerje

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 rezine dimljene slanine
- 2 avokada
- 4 male čabate
- 4 tanke rezine najljubšega sira
- 4 majhne pesti mladih špinačnih listov
- majoneza, ko postrežemo (po želji)
cajunska začimbna mešanica
- 1 žlica mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica mletega koriandra
- 1 žlica mlete paprike
- sol in poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 rezine dimljene slanine
- 2 avokada
- 4 male čabate
- 4 tanke rezine najljubšega sira
- 4 majhne pesti mladih špinačnih listov
- majoneza, ko postrežemo (po želji)
cajunska začimbna mešanica
- 1 žlica mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica mletega koriandra
- 1 žlica mlete paprike
- sol in poper
Postopek
Začimbe zmešamo z malo soli in več popra ter jih damo na stran v večjo skledo. Žar v pečici segrejemo na visoko temperaturo. Piščančje prsi rahlo potolčemo na leseni delovni površini, jih pokapamo s polovico olja in povaljamo v skledi z začimbami, da je meso z vseh strani dobro začinjeno. Preostalo olje segrejemo v veliki ponvi in na njem po 5 minut na vsaki strani pečemo piščanca, da se popeče, nato ga potisnemo ob stran ponve in v njej še nekaj minut pražimo slanino.
Medtem ko se piščanec peče, avokado razpolovimo, razkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine. Čabate prerežemo in prerezane strani popečemo. Zgornje dele čabat obložimo s sirom in pečemo pod žarom, da se sir stopi.
Sestavimo burgerje. Čabate po želji premažemo z majonezo, obložimo s pestjo špinačnih listov in režnjem slanine. Piščanca narežemo na rezine, izmenično z rezinami avokada jih polagamo na slanino in pazimo, da nam avokado ne uide. Na vrh položimo zgornji del čabate, po njem rahlo pritisnemo in burgerje postrežemo.
Nasvet
Z burgerji lahko ponudimo tudi preprosto solato. Na krožnik izmenično polagamo rezine avokada, paradižnika in mocarele. Rezine posipamo z natrgano baziliko, pokapamo z najljubšim prelivom in postrežemo.