© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje tortilje

Slastna zabava za večjo družbo

Piščančje tortilje

Slastna zabava za večjo družbo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
20170214GF232

Za pravo zabavo si privoščimo poslastice, ki jih lahko pomagajo pripraviti tudi najmlajši: pisane tortilje s piščancem.

Sestavine

  • 24 pšeničnih tortilj
  • 300 g kisle smetane

piščanec

  • 6 piščančjih filejev
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sok 2 limet
  • ščep čilija v prahu
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja

zelenjava

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • sol
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 24 pšeničnih tortilj
  • 300 g kisle smetane

piščanec

  • 6 piščančjih filejev
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sok 2 limet
  • ščep čilija v prahu
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja

zelenjava

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • sol

Postopek

1

Piščančje fileje vzdolžno prerežemo na pol, nato pa jih narežemo na tanke trakove. Damo jih v skledo, dodamo strt česen, limetin sok, čili in sesekljan koriander ali peteršilj ter meso pomanemo z rokami.

2

Čebulo narežemo na tanke krhlje, paprike očistimo in narežemo na tanke trakove, paradižničke razpolovimo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 6 minut oziroma toliko časa, da je mehka. Temperaturo povečamo in čebulo še malo popražimo, da se ob robovih zapeče, solimo in s penovko preložimo na pekač. Prihranimo na toplem.

3

Po enakem postopku v ponvi popečemo papriko (v več porcijah) in jo priložimo čebuli na pekaču. Nazadnje enako storimo še s paradižnički in jih dodamo k čebuli in papriki.

4

V isti ponvi ali v ponvi za žar v več porcijah na močnem ognju popečemo še piščanca – meso naj bo skoz in skoz pečeno in ob robovih malce ožgano, ne pa presušeno. Popečenega piščanca dodamo k zelenjavi in shranimo na toplem.

5

Tortilje pogrejemo v ponvi za žar, nato jih zavijemo v folijo in shranimo na toplo v pečico do postrežbe (ali pa jih tik pred postrežbo pogrejemo v mikrovalovki).

6

Tortilje postrežemo s piščancem in zelenjavo, kislo smetano in gvakamolejem (glej recept za salso gvakamole), da si jih vsak nadeva sam.

20170214GF489

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.