Kaj boste skuhali danes?
Za pravo zabavo si privoščimo poslastice, ki jih lahko pomagajo pripraviti tudi najmlajši: pisane tortilje s piščancem.
Sestavine
- 24 pšeničnih tortilj
- 300 g kisle smetane
piščanec
- 6 piščančjih filejev
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- sok 2 limet
- ščep čilija v prahu
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
zelenjava
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 200 g češnjevih paradižnikov
- sol
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 24 pšeničnih tortilj
- 300 g kisle smetane
piščanec
- 6 piščančjih filejev
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- sok 2 limet
- ščep čilija v prahu
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
zelenjava
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 200 g češnjevih paradižnikov
- sol
Postopek
Piščančje fileje vzdolžno prerežemo na pol, nato pa jih narežemo na tanke trakove. Damo jih v skledo, dodamo strt česen, limetin sok, čili in sesekljan koriander ali peteršilj ter meso pomanemo z rokami.
Čebulo narežemo na tanke krhlje, paprike očistimo in narežemo na tanke trakove, paradižničke razpolovimo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 6 minut oziroma toliko časa, da je mehka. Temperaturo povečamo in čebulo še malo popražimo, da se ob robovih zapeče, solimo in s penovko preložimo na pekač. Prihranimo na toplem.
Po enakem postopku v ponvi popečemo papriko (v več porcijah) in jo priložimo čebuli na pekaču. Nazadnje enako storimo še s paradižnički in jih dodamo k čebuli in papriki.
V isti ponvi ali v ponvi za žar v več porcijah na močnem ognju popečemo še piščanca – meso naj bo skoz in skoz pečeno in ob robovih malce ožgano, ne pa presušeno. Popečenega piščanca dodamo k zelenjavi in shranimo na toplem.
Tortilje pogrejemo v ponvi za žar, nato jih zavijemo v folijo in shranimo na toplo v pečico do postrežbe (ali pa jih tik pred postrežbo pogrejemo v mikrovalovki).
Tortilje postrežemo s piščancem in zelenjavo, kislo smetano in gvakamolejem (glej recept za salso gvakamole), da si jih vsak nadeva sam.
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov