© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprost pečen piščanec z zeliščnim kremnim sirom

Aromatični piščanec iz pečice, nadgrajen s kremnim sirom s česnom in zelišči, je odlična ideja za nedeljsko kosilo.

Preprost pečen piščanec z zeliščnim kremnim sirom

Aromatični piščanec iz pečice, nadgrajen s kremnim sirom s česnom in zelišči, je odlična ideja za nedeljsko kosilo.

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Olive = Charlie Richards

Sestavine

  • 1 cel piščanec, težak približno 1,5 kg
  • 150 g kremnega sira
  • 3 stroki česna
  • šopek drobnjaka
  • šopek peteršilja
  • 1⁄2 bio limone
  • sol in poper
  • oljčno olje
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 cel piščanec, težak približno 1,5 kg
  • 150 g kremnega sira
  • 3 stroki česna
  • šopek drobnjaka
  • šopek peteršilja
  • 1⁄2 bio limone
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1

Piščanca vzamemo iz hladilnika uro pred začetkom priprave. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Drobnjak drobno narežemo, peteršilj drobno sesekljamo. Oboje zmešamo s kremnim sirom in vmešamo še sok 1⁄2 limone (ožeto lupino prihranimo) ter malo sveže zmletega črnega popra.

2

Z roko ločimo kožo od prsi piščanca, tako da med kožo in prsmi dobimo velik žep. Vzamemo dve tretjini mešanice kremnega sira in jo razmažemo pod kožo v debeli, enakomerni plasti. S preostalim kremnim sirom premažemo piščanca po celotni zunanjosti, v trebuh pa potisnemo ožeto polovico limone. Piščanca izdatno solimo in popramo ter pokapamo z oljčnim oljem.

3

Piščanca pečemo uro do uro in četrt, medtem ga vsakih 20 minut premažemo s sokovi iz pekača. Piščanec je gotov, ko iz njega izteče bister sok, ko ga prebodemo, in se koža zlato rjavo zapeče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.