© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pomladanska piščančja enolončnica

Pomladanska piščančja enolončnica

Čas priprave 1 h 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pomladanska piscancja enoloncnica

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 8 piščančjih stegen s kožo in kostjo
  • 1 čebula
  • 200 g slanine
  • 1 korenček
  • 1 glavica pomladanskega zelja ali listnatega ohrovta
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 300 g mladega krompirja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici pesta iz bazilike
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 8 piščančjih stegen s kožo in kostjo
  • 1 čebula
  • 200 g slanine
  • 1 korenček
  • 1 glavica pomladanskega zelja ali listnatega ohrovta
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 300 g mladega krompirja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici pesta iz bazilike
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo in korenček olupimo, čebulo narežemo na rezine, korenček pa nasekljamo. Slanino narežemo na kockice. Zeljne liste narežemo na trakove, krompir olupimo in narežemo na kocke.

2

Olje segrejemo v veliki kozici s pokrovko. Začinimo piščančja stegna in jih zlato rjavo popečemo z vseh strani. Piščanca odstavimo na krožnik, v posodo pa damo čebulo in slanino ter pražimo 5 minut, da se zmehčata in rahlo obarvata.

3

Piščanca vrnemo v kozico in dodamo preostale sestavine, razen kisle smetane in pesta. Obilno začinimo s sveže mletim črnim poprom. Zavremo, pokrijemo in pustimo rahlo vreti 30 do 40 minut, da se krompir zmehča in piščanec skuha.

4

Vmešamo kislo smetano in pesto. Po želji postrežemo s kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.