
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 piščančjih stegen s kožo in kostjo
- 1 čebula
- 200 g slanine
- 1 korenček
- 1 glavica pomladanskega zelja ali listnatega ohrovta
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 300 g mladega krompirja
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici pesta iz bazilike
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 piščančjih stegen s kožo in kostjo
- 1 čebula
- 200 g slanine
- 1 korenček
- 1 glavica pomladanskega zelja ali listnatega ohrovta
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 300 g mladega krompirja
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici pesta iz bazilike
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Čebulo in korenček olupimo, čebulo narežemo na rezine, korenček pa nasekljamo. Slanino narežemo na kockice. Zeljne liste narežemo na trakove, krompir olupimo in narežemo na kocke.
Olje segrejemo v veliki kozici s pokrovko. Začinimo piščančja stegna in jih zlato rjavo popečemo z vseh strani. Piščanca odstavimo na krožnik, v posodo pa damo čebulo in slanino ter pražimo 5 minut, da se zmehčata in rahlo obarvata.
Piščanca vrnemo v kozico in dodamo preostale sestavine, razen kisle smetane in pesta. Obilno začinimo s sveže mletim črnim poprom. Zavremo, pokrijemo in pustimo rahlo vreti 30 do 40 minut, da se krompir zmehča in piščanec skuha.
Vmešamo kislo smetano in pesto. Po želji postrežemo s kruhom.