
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti

Solata, ki kar poka od zdravja – v vseh odtenkih zelene: soja, kumara, avokado in zelena solata, za povrh pa pust piščančji file.
Sestavine
- 2 prgišči zamrznjene soje
- 2 kosa pečenih piščančjih prsi brez kože
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- nekaj kapljic tabaska
- sok 1 limone
- 2 limonova krhlja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 10 ali 12 listov rimske solate
- 2 žlički mešanih semen (npr. sončničnih, bučnih, sezamovih in lanenih)
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 2 prgišči zamrznjene soje
- 2 kosa pečenih piščančjih prsi brez kože
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- nekaj kapljic tabaska
- sok 1 limone
- 2 limonova krhlja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 10 ali 12 listov rimske solate
- 2 žlički mešanih semen (npr. sončničnih, bučnih, sezamovih in lanenih)
- sol
- poper
Postopek
Sojo 3 minute blanširamo v vreli vodi. Oplaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo. Piščančje prsi narežemo na rezine. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo. Oboje damo v skledo skupaj s sojo.
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, meso z žličko poberemo iz lupine in ga skupaj s tabaskom, limonovim sokom in oljem zmeljemo v multipraktiku ali ročnem mlinčku. Solimo in popramo, prelijemo v skledo s piščancem in dobro premešamo, da so vse sestavine oblite.
Mešanico naložimo na solatne liste (ali ob njih) in posujemo z mešanimi semeni. Do kosila postavimo v hladilnik, nato postrežemo s krhljem limone.
Nasvet
Če nimamo zamrznjene soje, jo lahko nadomestimo z grahom ali bobom.