
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti

Solata, ki kar poka od zdravja – v vseh odtenkih zelene: soja, kumara, avokado in zelena solata, za povrh pa pust piščančji file.
Sestavine
- 2 prgišči zamrznjene soje
- 2 kosa pečenih piščančjih prsi brez kože
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- nekaj kapljic tabaska
- sok 1 limone
- 2 limonova krhlja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 10 ali 12 listov rimske solate
- 2 žlički mešanih semen (npr. sončničnih, bučnih, sezamovih in lanenih)
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 prgišči zamrznjene soje
- 2 kosa pečenih piščančjih prsi brez kože
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- nekaj kapljic tabaska
- sok 1 limone
- 2 limonova krhlja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 10 ali 12 listov rimske solate
- 2 žlički mešanih semen (npr. sončničnih, bučnih, sezamovih in lanenih)
- sol
- poper
Postopek
Sojo 3 minute blanširamo v vreli vodi. Oplaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo. Piščančje prsi narežemo na rezine. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo. Oboje damo v skledo skupaj s sojo.
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, meso z žličko poberemo iz lupine in ga skupaj s tabaskom, limonovim sokom in oljem zmeljemo v multipraktiku ali ročnem mlinčku. Solimo in popramo, prelijemo v skledo s piščancem in dobro premešamo, da so vse sestavine oblite.
Mešanico naložimo na solatne liste (ali ob njih) in posujemo z mešanimi semeni. Do kosila postavimo v hladilnik, nato postrežemo s krhljem limone.
Nasvet
Če nimamo zamrznjene soje, jo lahko nadomestimo z grahom ali bobom.