© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hladna marelična juha s piščancem

Hladna marelična juha s piščancem

Čas priprave 25 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hladna marelicna juha s piscancem

Sestavine

  • 500 g zrelih marelic
  • 4 šalotke ali 1 debelejša čebula
  • oljčno olje
  • ščepec sladkorja
  • 2 žlici vloženega zelenega popra
  • 250 g piščančjih prsi
  • 1 liter kokošje juhe (lahko iz kocke)
  • noževa konica kajenskega popra
  • kanček vinskega kisa
  • sol
  • koriander za okras
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 500 g zrelih marelic
  • 4 šalotke ali 1 debelejša čebula
  • oljčno olje
  • ščepec sladkorja
  • 2 žlici vloženega zelenega popra
  • 250 g piščančjih prsi
  • 1 liter kokošje juhe (lahko iz kocke)
  • noževa konica kajenskega popra
  • kanček vinskega kisa
  • sol
  • koriander za okras

Postopek

1

Marelice operemo, razpolovimo in odstranimo koščice. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo.

2

V kozici segrejemo kanček oljčnega olja in na njem do mehkega zarumenimo nasekljano šalotko. Potresemo jo s ščepcem sladkorja in poprovimi zrni. Piščančje meso skrbno očistimo in narežemo na drobne kocke ali ozke trakove. Meso dodamo k šalotki in na blagem ognju dušimo približno 10 minut.

3

V kozico dodamo še marelice, pretresemo in dolijemo kokošjo juho. Nato juho zavremo, odstavimo, začinimo s kajenskim poprom, kisom in soljo ter postavimo na hladno. Preden marelično juho postrežemo, jo rahlo pokapamo z oljčnim oljem in kisom ter po želji okrasimo s koriandrom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.