
Hladna marelična juha s piščancem
Hladna marelična juha s piščancem

Sestavine
- 500 g zrelih marelic
- 4 šalotke ali 1 debelejša čebula
- oljčno olje
- ščepec sladkorja
- 2 žlici vloženega zelenega popra
- 250 g piščančjih prsi
- 1 liter kokošje juhe (lahko iz kocke)
- noževa konica kajenskega popra
- kanček vinskega kisa
- sol
- koriander za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g zrelih marelic
- 4 šalotke ali 1 debelejša čebula
- oljčno olje
- ščepec sladkorja
- 2 žlici vloženega zelenega popra
- 250 g piščančjih prsi
- 1 liter kokošje juhe (lahko iz kocke)
- noževa konica kajenskega popra
- kanček vinskega kisa
- sol
- koriander za okras
Postopek
Marelice operemo, razpolovimo in odstranimo koščice. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo.
V kozici segrejemo kanček oljčnega olja in na njem do mehkega zarumenimo nasekljano šalotko. Potresemo jo s ščepcem sladkorja in poprovimi zrni. Piščančje meso skrbno očistimo in narežemo na drobne kocke ali ozke trakove. Meso dodamo k šalotki in na blagem ognju dušimo približno 10 minut.
V kozico dodamo še marelice, pretresemo in dolijemo kokošjo juho. Nato juho zavremo, odstavimo, začinimo s kajenskim poprom, kisom in soljo ter postavimo na hladno. Preden marelično juho postrežemo, jo rahlo pokapamo z oljčnim oljem in kisom ter po želji okrasimo s koriandrom.