Recepti za pesto, ki popestrijo vsak krožnik
Pesto je v Italiji ena izmed najbolj priljubljenih omak, katere korenine segajo v Genovo, kjer so zmešali baziliko s pinjolami in preostalimi sestavinami.

Čista aroma! Bazilikin pesto intenzivno in kremno zaokroži testenine, ima 'buonissimo' okus v juhah in solatah ter se izvrstno poda k mesu, ribam in zelenjavi, To velja tudi za njegove različice.
Živahno mešanje
Oreščki ali mandlji, rukola, peteršilj ali origano, stara gavda in sončnično olje lahko zamenjajo originalne sestavine - enostavno slastno!
Paradižnikov pesto
Za 2 kozarčka po 130 g potrebujete:
- 2 žlici pinjol
- 100 g posušenega paradižnika v olju
- 1 strok česna
- po 1 žlico sesekljanega origana in bazilike
- 10 žlic olivnega olja
- 30 g parmezana
- sol, poper
Pinjole grobo sesekljajte in jih popražite v ponvi. Vložene paradižnike odcedite in jih zrežite na drobne kocke. Olupite česen in ga drobno sesekljajte.
Pinjole, paradižnik, česen in zelišča pretlačite s paličnim mešalnikom. V tankem curku dodajte olje in vse skupaj premešajte. Parmezan drobno nastrgajte. pestu dodajte sir in ga začinite s soljo in poprom. Nato vse skupaj še enkrat dobro premešajte.
Čas priprave: 20 minut.
Na kozarček približno 630 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 75 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Rukolin pesto
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 šopka rukole
- 70 g orehovih jedrc
- 50 g pekorina
- 1 strok česna
- sol, poper
- 1 ščepec mletega čilija
- 1 ščepec sladkorj
- 10 žlic olivnega olja
Rukoli odrežite stebla. Liste oplaknite in otresite do suhega. Orehova jedrca popražite v ponvi. Pekorino drobno nastrgajte. Olupite česen.
Pripravljene sestavine in začimbe zmešajte in sesekljajte v električnem mešalniku. V tankem curku dodajte olivno olje. Premešajte, da dobite kremno maso.
Čas priprave: 20 minut.
Na osebo približno 205 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 2 g.

Mandljev pesto
Za 2 kozarčka po približno 100 g potrebujete:
- 100 g olupljenih mandljev
- sredico 1 vaniljinega stroka
- nastrgano lupinico in sok 1 bio limete
- 50 g sladkorja
- 50 g cvetnih listov neškropljenih vrtnic
Mandlje sesekljajte v električnem sekljalniku. Dodajte sredico vaniljinega stroka, nastrgano lupinico limete, sladkor in cvetne liste. Vse skupaj premešajte in na koncu dodajte limetin sok.
Namig: sladki pesto tekne k skutnim jedem in vaniljevemu sladoledu.
Čas priprave: 5 minut.
Na kozarček približno 390 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se