© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sadne lučke

Iz rubrike Otroci kuhamo

Sadne lučke

Iz rubrike Otroci kuhamo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 6–8 lučk
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sadne lucke A

Sestavine

  • 50 g sladkorja
  • 0,6 dl vode
  • 250 g jagod
  • 250 g mesa lubenice
  • paličice in modelčki za lučke
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 50 g sladkorja
  • 0,6 dl vode
  • 250 g jagod
  • 250 g mesa lubenice
  • paličice in modelčki za lučke

Postopek

1

Sladkor in vodo daj v manjšo kozico, zavri in med mešanjem kuhaj približno 3 minute, da se sladkor raztopi in nastane sirup.

sadne lucke 1
2

Jagode operi, odstrani zeleni del in jih razpolovi. Meso lubenice nareži na manjše kocke in odstrani semena.

sadne lucke 2
3

Jagode pretlači najprej s paličnim mešalnikom, nato pa še skozi cedilo, da odstraniš semena. S paličnim mešalnikom pretlači tudi lubenico. Obe kaši zmešaj s sirupom.

sadne lucke 3
4

Sadno maso nalij v modelčke za lučke in jih za 4 ure postavi v zamrzovalnik. Če nimaš modelčkov za lučke, lahko maso zamrzneš v manjših lončkih od sadne skute.

sadne lucke 4

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.