Kaj boste skuhali danes?
Sadne lučke
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadne lučke
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sestavine
- 50 g sladkorja
- 0,6 dl vode
- 250 g jagod
- 250 g mesa lubenice
- paličice in modelčki za lučke
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 50 g sladkorja
- 0,6 dl vode
- 250 g jagod
- 250 g mesa lubenice
- paličice in modelčki za lučke
Postopek
Sladkor in vodo daj v manjšo kozico, zavri in med mešanjem kuhaj približno 3 minute, da se sladkor raztopi in nastane sirup.
Jagode operi, odstrani zeleni del in jih razpolovi. Meso lubenice nareži na manjše kocke in odstrani semena.
Jagode pretlači najprej s paličnim mešalnikom, nato pa še skozi cedilo, da odstraniš semena. S paličnim mešalnikom pretlači tudi lubenico. Obe kaši zmešaj s sirupom.
Sadno maso nalij v modelčke za lučke in jih za 4 ure postavi v zamrzovalnik. Če nimaš modelčkov za lučke, lahko maso zamrzneš v manjših lončkih od sadne skute.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pica polžki
Pica polžki iz listnatega testa so odlična izbira za dolg večer pred televizijskim ekranom