© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sendvič po britansko

Slasten sendvič za popestritev vaše malice

Sendvič po britansko

Slasten sendvič za popestritev vaše malice

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
20190624GF4639

Sestavine

  • 1 srednje velika bageta
  • 2 žlici majoneze
  • 1 zvrhana žlička zrnate gorčice
  • 1⁄2 manjšega čvrstega jabolka
  • 50 g sira čedar
  • 3 rezine dimljene šunke
  • 2 žlici čebulne marmelade
  • pest rukole
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 srednje velika bageta
  • 2 žlici majoneze
  • 1 zvrhana žlička zrnate gorčice
  • 1⁄2 manjšega čvrstega jabolka
  • 50 g sira čedar
  • 3 rezine dimljene šunke
  • 2 žlici čebulne marmelade
  • pest rukole

Postopek

1

Bageto po dolgem prerežemo. Majonezo zmešamo z gorčico, jabolko in sir narežemo na rezine.

2

Majonezno mešanico namažemo na spodnji del bagete, nato jo obložimo s šunko, sirom, jabolkom in čebulno marmelado. Zaključimo z rukolo in pokrijemo z zgornjo polovico bagete. Prerežemo na pol in postrežemo.

Čebulna marmelada

Recept za čebulno marmelado najdete na tukaj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.