© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Blondinčki z belo čokolado in mačo

Blondinčki z belo čokolado in mačo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 9 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
2016-12-09-GFO02176359_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 150 g masla in še malo za pekač
  • 200 g bele čokolade
  • 220 g svetlo rjavega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 120 g moke
  • 1 žlička praška čaja mača
  • 50 g popraženih blanširanih lešnikov

Sestavine

  • 150 g masla in še malo za pekač
  • 200 g bele čokolade
  • 220 g svetlo rjavega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 120 g moke
  • 1 žlička praška čaja mača
  • 50 g popraženih blanširanih lešnikov

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Kvadraten pekač s stranico 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. 100 g čokolade narežemo na koščke. Preostalo čokolado stopimo skupaj z maslom v vodni kopeli (v skledi nad kozico z rahlo vrelo vodo), nato odstavimo z ognja in vmešamo sladkor. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato eno po eno vtepemo jajci. Nežno vmešamo moko in mačo, nato pa še lešnike in koščke bele čokolade

2

Pečemo 25 do 30 minut – pecivo naj bo še malo vlažno. Pustimo, da se ohladi, narežemo na kocke in ponudimo.

Prašek mača

Prašek mača (matcha) so fino zmleti lističi zelenega čaja in je priljubljena sestavina azijskih sladic. Pri nas se dobi v bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo hrano.

Priljubljeni recepti

Kanapeji s kumaro in modrim sirom

Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil

Enostavno

Torta z mandarinami

Popolna torta za jesenski rojstni dan ali praznično kosilo! Za piko na i je v njej šilce likerja.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)

Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh

2 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.