
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 150 g masla in še malo za pekač
- 200 g bele čokolade
- 220 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 veliki jajci
- 120 g moke
- 1 žlička praška čaja mača
- 50 g popraženih blanširanih lešnikov


Tri jesenske sladice, ki bodo na meniju še ta teden
Poletje nas je razvajalo s svežino, a tudi jesenski okusi niso kar tako. Jabolka, hruške in slive smo skrili v jesenske sladice, ki prepričajo z aromo in izgledom.

Tako najlažje olupimo kostanj
Odkrijte, kako pravilno zarezati kostanj, da se bo najlažje olupil. Preizkusili smo tudi nekaj trikov, ki so se izkazali kot sila uporabni.
Sestavine
- 150 g masla in še malo za pekač
- 200 g bele čokolade
- 220 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 veliki jajci
- 120 g moke
- 1 žlička praška čaja mača
- 50 g popraženih blanširanih lešnikov
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kvadraten pekač s stranico 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. 100 g čokolade narežemo na koščke. Preostalo čokolado stopimo skupaj z maslom v vodni kopeli (v skledi nad kozico z rahlo vrelo vodo), nato odstavimo z ognja in vmešamo sladkor. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato eno po eno vtepemo jajci. Nežno vmešamo moko in mačo, nato pa še lešnike in koščke bele čokolade
Pečemo 25 do 30 minut – pecivo naj bo še malo vlažno. Pustimo, da se ohladi, narežemo na kocke in ponudimo.
Prašek mača
Prašek mača (matcha) so fino zmleti lističi zelenega čaja in je priljubljena sestavina azijskih sladic. Pri nas se dobi v bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo hrano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil
Torta z mandarinami
Popolna torta za jesenski rojstni dan ali praznično kosilo! Za piko na i je v njej šilce likerja.
Svinjska jetra z gobovim ragujem
Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)
Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh