
Sestavine
- 150 g masla in še malo za pekač
- 200 g bele čokolade
- 220 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 veliki jajci
- 120 g moke
- 1 žlička praška čaja mača
- 50 g popraženih blanširanih lešnikov

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.
Sestavine
- 150 g masla in še malo za pekač
- 200 g bele čokolade
- 220 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 veliki jajci
- 120 g moke
- 1 žlička praška čaja mača
- 50 g popraženih blanširanih lešnikov
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kvadraten pekač s stranico 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. 100 g čokolade narežemo na koščke. Preostalo čokolado stopimo skupaj z maslom v vodni kopeli (v skledi nad kozico z rahlo vrelo vodo), nato odstavimo z ognja in vmešamo sladkor. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato eno po eno vtepemo jajci. Nežno vmešamo moko in mačo, nato pa še lešnike in koščke bele čokolade
Pečemo 25 do 30 minut – pecivo naj bo še malo vlažno. Pustimo, da se ohladi, narežemo na kocke in ponudimo.
Prašek mača
Prašek mača (matcha) so fino zmleti lističi zelenega čaja in je priljubljena sestavina azijskih sladic. Pri nas se dobi v bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo hrano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Trska z olivami in hrustljavo panceto
Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo