
Bruskete z rakci
Bruskete z rakci

Sestavine
- 4 poševno odrezane rezine bagete
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 večji rdeč čili
- 200 g kraljevskih rakovih repkov
- sok 1 limone
- manjši šopek koriandra
- 2 večji pesti rukole
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 poševno odrezane rezine bagete
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 večji rdeč čili
- 200 g kraljevskih rakovih repkov
- sok 1 limone
- manjši šopek koriandra
- 2 večji pesti rukole
- sol
- poper
Postopek
Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo in narežemo na rezance. Rakove repke po hrbtni strani vzdolžno razrežemo tako, da se pokaže črevo, ki ga odstranimo z nožem. Rezine kruha popečemo in jih shranimo na toplem.
V voku segrejemo olje in na njem prepražimo česen in čili, da zadišita. Ogenj povečamo, dodamo rakove repke in pečemo, da postanejo rožnati. Vok odstavimo z ognja, repkom pa dodamo limonov sok in sesekljane koriandrove liste. Začinimo jih s soljo in poprom, mešanico razporedimo po brusketah, posujemo z rukolo in postrežemo.